افزایش تمایل نوجوانان ایرانی به مواد مخدر؛ ۱۳ ایرانی به علت اعتیاد در روز می‌میرند

نوجوانان ایرانی تمایل زیادی به مصرف ماده مخدر گل و الکل پیدا کرده‌اند. مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته بیش از ۲ درصد دانش‌آموزان کشور درگیر اعتیاد هستند و شمار زیادی از آنها تجربه مصرف مواد دارند.

به گزارش کابل۲۴ به نقل از روزنامه شرق و بر اساس اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر، بیشتر نوجوانان ایرانی به خصوص دختران به علت ارزانی و در دسترس بودن، چرس/حشیش و گل مصرف می‌کنند و تا قبل از سن ۱۶ سالگی مصرف مشروبات الکلی را هم امتحان کرده‌اند.

سعید صفاتیان، تحلیلگر اعتیاد به روزنامه شرق گفته :‌«در برخی از ولایت‌های شرقی و مرکزی کشور دانش‌آموزان در سنین بسیار پایین‌تر مصرف مواد را شروع می‌کنند اما میانگین کشوری شروع سن اعتیاد در ایران ۱۶ سال است.»

وی با بیان اینکه کنجکاوی، هیجان‌های نوجوانی و شایعه اعتیادآور نبود گل و ارزانی این دسته از مواد مخدر باعث گرایش نوجوانان به این مواد شده افزود:«مصرف گل در میان دختران در مقایسه با پنج سال قبل دستکم  ده درصد افزایش داشته‌ است.»

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر هم یکسال قبل از وجود بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد در ایران خبر داده و گفته‌ بود:«علاوه بر این آمار، یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز به صورت غیرمستمر و تفننی مواد مخدر مصرف می‌کنند.»

او با بیان اینکه سالانه حدود چهار تا پنج هزار نفر «یعنی حدود ۱۲ تا ۱۳ نفر در هر شبانه‌روز» در این کشور به دلیل مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند افزود:‌« روند گسترش اعتیاد در ایران روندی رو به رشد است.»

رئیس پولیس مبارزه با مواد مخدر هم گفته‌ بود:«بیشترین مصرف مواد مخدر در ایران همچنان تریاک است و بعد از آن شیشه بیشترین مصرف را دارد.»
بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در ایران بالاترین میزان در منطقه بوده و از کشور افغانستان که بزرگترین تولید کننده مواد مخدر جهان هست نیز بیشتر است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *