زندگی‌نامه جان رابرت بولتون

جان رابرت بولتون (John Bolton) در ۲۰ نوامبر ۱۹۴۸ در بالتیمور به دنیا آمد. او دیپلمات و وکیل امریکایی است.

بولتون از ۱۱ می ۲۰۰۱ به عنوان معاون وزیر امور خارجه در امور کنترل تسلیحات و امور امنیت بین‌المللی کار کرد. او در این سمت مسئول پیشگیری از اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی بود.

بولتون همچنین رهبری تلاش‌های بر مبنای قانون اساسی ایالات متحده امریکا دولت بوش در مخالفت با دیوان بین‌المللی کیفری را بر عهده داشت و با کشورهای بسیاری برای امضای توافقنامه‌ای مذاکره می‌کرد که آمریکاییان را از محاکمه توسط این دادگاه که از سوی آمریکا به رسمیت شناخته نمی‌شود معاف می‌کرد.

بولتون از اگوست ۲۰۰۵ تا دسامبر ۲۰۰۶ از سوی رئیس‌جمهور جرج دابلیو بوش به عنوان سفیر ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد مشغول به کار بود.

او در ۲۲ مارچ ۲۰۱۸ توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا به عنوان مشاور امنیت ملی منصوب شد.

از جان بولتون به عنوان حامی تئوری حمله بازدارنده و جنگ دائمی نام می‌برند. بولتون یک «باز جنگ‌طلب» و از مدافعان حمله به ایران و هم‌چنین تغییر رژیم در ایران و کوریای شمالی است و مکرراً خواهان خاتمه دادن به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شده‌ است.

جک استرا، نخست وزیر اسبق بریتانیا در خصوص وی گفته است؛ در سال ۲۰۰۲ در عین حال که ایران در حال همکاری با امریکا و اروپا بود و در جنگ افغانستان برای از بین بردن طالبان کمک کرده و برنامه اتمی خود را متوقف کرده بود، جان بولتون دولت‌مردان دیگر امریکایی از جمله جورج بوش را متقاعد کرده بود که ایران را در سخنرانی خود «محور شرارت» لقب دهد.

در مارچ ۲۰۱۵، جان بولتون در مقاله‌ای در نیویورک تایمز از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران و تغییر رژیم این کشور حمایت کرد.

جان بولتون همچنین از حامیان حمله امریکا به عراق بود و همچنان از این اقدام آمریکا دفاع می‌کند.

بولتون مخالف حضور و در قدرت ماندن طالبان در افغانستان است.

او از دولت امریکا خواسته است که طالبان را به رسمیت نشناسد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *