ایستگاه فضایی بینالمللی، اخیراً در حساب کاربری خود در اینستاگرام فیلمی از فرایند آماده کردن غذا توسط “جسیکا میر”(Jessica Meir) فضانورد ناسا منتشر کرده است.
جسیکا میر ۲۰۵ روز را در فضا گذراند و در آخرین ماموریت خود به ایستگاه فضایی بینالمللی، نحوه آماده کردن غذا در فضا را نشان داد. اغلب اوقات، “پختن” به معنای افزودن مقداری آب و گرم کردن آن است. در این ویدیو، او از یک بسته مارچوبه استفاده میکند، اما فضانوردان بسته به میل شخصیشان، غذاهای متنوعی را در طول ماموریت خود مصرف میکنند. هر چند وقت یک بار نیز یک فضاپیمای باری حامل چندین میوه و سبزیجات تازه نیز برای آنان ارسال میشود که این امر باعث خوشحالی آنها میشود چرا که پس از خوردن غذاهای بسته بندی شده خوردن این میوهها و سبزیجات تازه بسیار لذت بخش است.
جسیکا میر فضانورد ناسا در سال ۲۰۱۹ نخستین پیادهروی فضایی کاملا زنانه را به همراه “کریستینا کخ”(Christina koch) با موفقیت انجام داد. در سال ۲۰۱۹ “جسیکا میر” و “کریستینا کخ” برای نصب باتریهای لیتیوم-یونی جدید از ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) بیرون آمدند تا نخستین راهپیمایی فضایی کاملا زنانه را برگزار کنند. این راهپیمایی، نخستین راهپیمایی فضایی میر و چهارمین برای کخ بود و هفت ساعت و ۱۷ دقیقه به طول انجامید.
ناسا همواره در حال تلاش برای ارتقای فناوریهای خود و ارسال هرچه بیشتر فضانوردان به فضا است اما باید گفت یکی از چالشهای بزرگی که این سازمان با آن مواجه است، تامین غذای ایشان در فضا است که اخیرا برای رفع این مشکل مبلغ یک میلیون دلار برای توسعه سیستمهای نوآورانه برای تغذیه فضانوردانی که در آینده به فضا خواهند رفت، اختصاص داده است.
از مزایای بیشمار آن که بگذریم، فضانورد بودن کار سادهای نیست و قطعاً برای کسانی که بیش از حد به غذا علاقه دارند، حتی کمی سخت است، چرا که منوی غذایی ایشان خیلی جامع نیست و بسیاری از غذاها را نمیتوان در آن یافت. همانطور که ناسا آماده میشود تا بیشتر از هر زمان دیگری فضانوردان را به فضا بفرستد، این آژانس فضایی قصد دارد سیستم منبع سوخت حیاتی آنها یعنی غذا را نیز ارتقا دهد. در دسترس قرار دادن غذاهای مغذی، خوشمزه و رضایت بخش در اختیار فضانوردان طی ماموریتهای فضا طولانی مدت، انرژی لازم برای کشف ناشناختهها را به آنها میدهد.