دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) درباره وضعیت بحرانی افغانستان هشدار داده و گفتهاست که سرنوشت یک نسل کامل از افغانها در خطر است.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) امروز سه شنبه (۲۴ حوت) با نشر بیانیهای از وضعیت افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفتهاست که در پی فروپاشی اقتصادی، سرنوشت یک نسل در افغانستان در خطر است.
این نهاد در مورد تداوم ناامنی غذایی و بحران سوء تغذیه که مردم در افغانستان با آن روبهرو هستند ابراز نگرانی کردهاست.
در بیانیه رامیز الکباروف؛ معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و هماهنگکننده امور بشردوستانه این سازمان، در مورد تداوم بحران، ناامنی غذایی و سوء تغذیهای که مردم در افغانستان با آن مواجه هستند، ابراز نگرانی شده و آمدهاست که مردم افغانستان امروز با یک ناامنی غذایی و سوء تغذیه مواجه هستند.
وی افزودهاست که این مبادلات غیرقابل قبول باعث رنج بیشمار، کاهش کیفیت، کمیت و تنوع مواد غذایی در دسترس، سطوح بالای هدر رفتن در کودکان و سایر اثرات مضر بر سلامت جسمی و روانی زنان، مردان و کودکان شدهاست.
در بیانیه دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد آمدهاست که در افغانستان ۹۵ درصد از جمعیت به اندازه کافی غذا نمیخورند و این درصد برای زنان سرپرست خانواده به ۱۰۰ درصد میرسد.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) افزوده است که ناامنی غذایی و سوء تغذیه در اوج تاریخی خود باقی مانده و نیاز به یک واکنش بشردوستانه فوری و پایدار برای جلوگیری از دستدادن زندگی و معیشت بیشتر است؛ زیرا سرنوشت یک نسل کامل از افغانها در خطر است.
این در حالی است که ایلوا فیلون؛ رییس کمیته صلیب سرخ در افغانستان هم امروز سه شنبه (۲۴ حوت) با نشر اعلامیهای از وضعیت جاری در کشور ابراز نگرانی کرده و گفتهاست که مردم افغانستان به کمک بیشتر و فوری جامعه بینالمللی نیاز دارند.
وی همچنین افزوده که «در سرکهای کابل مردم بیشتری را میبینم که وسایل شخصی خود را میفروشند تا مواد غذایی تهیه کنند. بحران اقتصادی عمیقتر میشود و تأثیرات مخربی بالای میلیونها افغان دارد.»
گفته میشود در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر قرار دارند و همچنین بیش از نیمی از جمعیت کشور با گرسنگی شدید مواجهاند.
به تازگی مری الن مک گروتی؛ مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد(WFP) در افغانستان گفتهاست که جهان مردم افغانستان را فراموش نکند.
از سوی دیگر، مدیر برنامه جهانی غذا، قبلا نیز بحران انسانی در افغانستان را بدترین فاجعه انسانی در جهان خوانده و گفتهبود که ۹۵ درصد مردم افغانستان غذای کافی ندارند و همچنین ۲۳ میلیون نفر در حال حرکت به سوی گرسنگی هستند