بانک مرکزی طالبان میگوید که در چارچوب کمکهای بشردوستانه به افغانستان، ۱۶ میلیون دالر دریافت کردهاست.طبق اعلامیه این بانک، این مقدار پول روز چهارشنبه (۱۰ قوس) به گونه نقدی به کابل رسیدهاست.
بانک مرکزی گفتهاست که ماموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) مسئول رساندن این کمک نقدی و بشردوستانه بودهاست.
این بانک در ادامه گفتهاست که تلاش میکند تا با به کارگیری راههای مختلف و اصولی از فقر و تنگدستی جلوگیری کند.
بانک مرکزی اطمینان داده که بهزودی سیستم بانکی کشور به حالت عادی برخواهد گشت.
پیشتر سازمان ملل متحد هشدار دادهبود که نظام بانکی افغانستان به دلیل کاهش ذخایر بانکی و عدم توانایی مردم در پرداخت بدهیهایشان در خطر فروپاشی قرار دارد.
همزمان با بحران نقدینگی در کشور، ارزش پول ملی نیز به شدت کاهش یافتهاست.
یک دالر امریکایی این روزها در بازار ارز در برابر ۹۶ افغانی تبادله میشود که این امر منجر به افزایش قیمت دالر است.
سازمان ملل متحد برای کمکرسانی به ۱۸۳ میلیون نفر در جهان از جمله افغانستان در سال آینده، خواستار دریافت ۴۱ میلیارد دالر شد.به گزارش رویترز، سازمان ملل، امروز (پنجشنبه، ۱۱ قوس) در فراخوان سالانه خود اعلام کرد که قحطی برای ۴۵ میلیون نفر که در ۴۳ کشور زندگی میکنند، یک «چشمانداز وحشتناک» است؛ زیرا تغییرات آب و هوایی باعث کاهش ذخایر غذایی میشود.
مارتین گریفیتس؛ رییس نهاد امدادرسانی سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفتهاست که به طرز غمانگیزی به دلیل درگیریهای طولانی و بیثباتی سیاسی، اقتصادها در حال شکست است.
سازمان ملل به اهداکنندگان گفتهاست که بدون اقدام پایدار و فوری، سال ۲۰۲۲ میتواند فاجعهبار باشد.
افغانستان، سوریه، یمن، اتیوپی و سودان پنج کشوری که درگیر بحرانهای بزرگی هستند به بیشترین بودجه نیاز دارند.
به گفته سازمان ملل، بیش از ۴٫۵ میلیارد دالر برای افغانستان تحت حاکمیت طالبان نیاز است که در آن «نیازها به طور سرسامآور افزایش مییابد.»
گفته شدهاست که در افغانستان، بیش از ۲۴ میلیون نفر به کمکهای فوری نیاز دارند.