بانک مرکزی طالبان اعلام کرده که در ادامه کمکهای بشردوستانه، یک بسته کمکی ۳۲ میلیون دالری دیگر بهگونه نقدی به افغانستان رسید.بانک مرکزی، امروز (سه شنبه ۱۹ دلو) در رشته توییتهایی با اعلام این خبر از کمکهای جامعه جهانی استقبال کرده و خواستار همکاریهای بیشتر در این زمینه شدهاست.
بانک مرکزی همچنین نوشتهاست: «لازم به ذکر است که د افغانستان بانک از هر اقدام اصولی که منتج به ورود ارز به کشور میشود قدردانی کرده و در این زمینه به تلاشهای خود ادامه خواهد داد.»
این چندمین بسته کمکی ۳۲ میلیون دالری طی شش روز گذشته است که بانک مرکزی از آن خبر میدهد.
با تسلط طالبان بر افغانستان، امریکا حدود ۱۰ میلیارد دالر امریکایی ذخایر بانک مرکزی را مسدود کرد و این اقدام در بحبوحه گسترش فقر و گرسنگی منجر به بحران نقدیندگی در کشور شد.
سازمان جهانی غذا اخیرا اعلام کرد که ۲۴ میلیون نفر از نفوس ۳۹ میلیونی افغانستان به کمکهای عاجل بشری نیازمند اند.
سازمان ملل نیز هشدار داده که اقتصاد، آموزش، خدمات صحی و خدمات اجتماعی در افغانستان با فروپاشی روبهرو هستند.
کمک های خارجی در حال به کشور سرازیر میشود که قیمت کالا و تورم و نبود اشتغال از عمده ترین مسائلی است که حکومت طالبان را به چالش کشیدهاست.
بعد از به قدرت رسیدن طالبان، فقر و بیکاری در کشور بیداد میکند، هنوز هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
صرافان سرای شهزاده، امروز(سهشنبه، ۱۹ دلو) در یک نشست خبری وضع شرایط جدید از سوی بانک مرکزی را ناعادلانه خوانده و گفتهاند که دروازه این سرای بهروی مراجعهکنندگان مسدود است.
طبق شرایط تازه در شهرهای بزرگ از جمله کابل، هرات، قندهار و بلخ، فرد متقاضی جواز باید حداقل ۵۰ میلیون افغانی منابع داشته باشد.
طبق مکتوب بانک مرکزی که عنوانی اتحادیه صرافان و فراهمکنندگان خدمات پولی صادر شده، منابع مالی لازم برای ایجاد شرکت صرافی و خدمات پولی در سایر ولایتها تا ۱۰ میلیون افغانی تعیین شدهاست.
براساس شرایط جدید، فراهمکنندگان خدمات پولی و صرافی باید پنج میلیون افغانی تضمین در بانک مرکزی داشتهباشند و این مقدار هنگام فسخ جواز قابل بازپرداخت است.
بانک مرکزی فیس طی مراحل و تمدید جواز شرکتهای خدمات پولی و صرافی را ۲۰۰ هزار افغانی تعیین کردهاست. به گفته این بانک، جواز این شرکتها هر سه سال یکبار تمدید میشود.