تلسکوپ جیمز وب، عمیقترین تصویر ماورای بنفش از کیهان را ثبت و بهزمین فرستاد. این جدیدترین جهش و دستآورد علم و تکنولوژی بهسمت رازگشایی بیشتر از منشأ جهان و حیات است. گفته شده این تلسکوپ که ۱۰۵ ملیون کیلومتر از زمین فاصله دارد، در کمال ناباوری، نشانههای آب و ابر و غبار را در کیهان نیز مشاهده و ثبت کرده است.
کابل۲۴، هرچند در حد یک خوشبینی-شاید بعید هم نباشد که این تلسکوپ نشانههای حیات بیرون از زمین را نیز ثابت کند. بااین حساب، محتمل است که بسیاری از بینشها و تئوریهای دینی، برداشتهاي اساطیری و نجومی در مورد جهان، حیات، ستارهگان، آسمان، موجودات هوشمند، زندهجانها، پایداری و ناپایداری جهان و… توسط “علم” دیگر گون و بهچالش کشیده شوند.
چون دیگر انسان امروزی بااستعانت علم و تکنولوژی، دلایل محکم و متقنی برای ابطال و اثبات فرضیهها، تئوریها و پدیدههای پیرامونش دارد و لابد که دیگر نیازی بهنظریههای که پایه و پشتوانهای علمی ندارند-ندارد.
بههمینگونه “میتاورس” که مارک زاکربرگ، میلیاردها دالر در این ایدهای عجیب و چهبسا بلندپروازانه هزینه کرده است، دارد یک گام پیشتر از انترنت میبردارد. میتا ورس را “فراجهان” یا “جهان برتر” معنی کرده اند. در این جهان در اصل انسان در آینده زندگی میکند.
شما در این محیط “فراجهان” میتوانید باهم درس بخوانید، رقص کنید، تجارت کنید، بازی کنید، جلسات حضوری برگزار کنید و فرایند خرید و فروش هم در آن متحول خواهد شد.
گفته شده است کارکرد “میتا ورس” بهگونهای است که در آن یک فضا یا محیط مجازی نمایان میشود که بهجای تماشای آن در صفحات تلیفون و سکرینها، شما میتوانید بهسادگی وارد آن شوید. البته این تعاملات و مراودات با استفاده از عینکهای سهبعدی هوشمند، برنامههای تلیفونهای هوشمند و دیگر اپلیکیشنها و نرم افزارهای تکنولوژیکی اجرا و عملی میشود.
و اینکه زبان زندگی و گفتگو و ارتباط در “فراجهان”، زبان انگلیسی است و برای ورود بهآن، بایستی تسلط کامل بهاین زبان داشته باشید.
حفیظ الله مصداق