نمایندگی سازمان ملل متحد (یونما) در کابل می گوید که خبرنگاران باقی مانده در افغانستان با ترس و ارعاب زندگی میکنند.
به گزارش کابل۲۴، مته نودسن معاون نمایندگی سازمان ملل در کابل شب گذشته (۱۲ ثور) با نشر اعلامیهای به مناسبت سوم می یا روز جهانی آزادی مطبوعات با اشاره به اینکه بخش رسانه ای افغان در شرایط ناپایدار و احتمالاً در یکی از چالش برانگیزترین دوران در بیش از دو دهه گذشته قرار گرفته، از خبرنگاران سخت کوش برای عزم و انعطاف پذیری آنها قدردانی کرده است.
خانم نودسن گفت: “رسانه های آزاد مورد حمله قرار گرفته اند. شبکه های خبری تعطیل شده اند. خبرنگاران وظایف خود را از دست داده اند. تعداد زیادی کشور را ترک کردهاند، اما بسیاری از آنها که در کشور باقی مانده اند با آیندهای مبهم روبرو هستند. ”
وی افزود: “کسانی که هنوز با تعهد و فداکاری کار می کنند، تحت ترس و ارعاب دائمی زندگی می کنند. زنان خبرنگار سنگین ترین بار را به دوش می کشند.” او به سکتور رسانه های افغان اطمینان داد که یونما قاطعانه در کنار رسانه های آزاد و مستقل در افغانستان است.
معاون یونما گفت: “اجازه بدهید به شما اطمینان دهم که یونما و خانواده بزرگ سازمان ملل متحد در افغانستان با فراخوان شما برای امنیت، استقلال حرفهای و مطبوعات آزاد همراه شما قاطعانه ایستاده اند. من از مقامات مسئول میخواهم که محیط مساعدی را برای فعالیت خبرنگاران و تضمین مصونیت آنها فراهم کنند. برای حفاظت از زنانی که در رسانه ها کار میکنند، توجه و اقدامات ویژه ضرورت است.”
خانم نودسن همچنین از جامعه جهانی خواست تا حمایت خود را از رسانه های مستقل افغانستان گسترش دهد.
در اعلامیه یونما همچنین آمده که یونسکو در بیانیهای که به همین مناسبت قرائت شد، اعلام کرد که نگران بازداشت خبرنگاران و افزایش محدودیتها بر آزادی رسانهها است و از همه خواست تا از آزادی مطبوعات و حق خبرنگاران برای انجام وظایف شان بدون ترس از دستگیری یا ارعاب، حمایت کنند.
گزارشگران ویژه سازمان ملل ضمن ادای احترام به خبرنگاران افغان برای شجاعت، سرسختی و عزم آنها برای ادامه گزارشدهی علیرغم افزایش چالش ها و خطرات از جمله برای زندگی و معیشت آنها، گفتند: “در حالی که مطبوعات به طور کلی با چالش های جدید دست و پنجه نرم می کنند، تأثیر آن بر زنان حرفه ای رسانه ای بسیار بدتر بوده است.”
یونما گفته که هر سال در ۳ ماه می، روز جهانی آزادی مطبوعات، اصول اساسی آزادی مطبوعات را جشن می گیرد.
به گفته این نهاد؛ این روز همچنین فرصتی برای ارزیابی آزادی مطبوعات در سطح جهانی، دفاع از رسانه ها در برابر حملات به استقلال آنها و ادای احترام به خبرنگارانی است که جان خود را در جریان انجام وظیفه خود از دست داده اند.