سازمان ملل: داعش در افغانستان ۴۰ هزار سرباز دارد

سازمان ملل متحد می‌گوید که جنگجویان شاخه‌ خراسان داعش که در افغانستان مستقر هستند هم‌اکنون به ۴۰ هزار نفر می‌رسد که از این میان، دو هزار جنگجوی آن ‌را خارجی‌ها تشکیل می‌دهند.

کمیته نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، روز (چهارشنبه ۴ حوت) با انتشار گزارشی، درباره وضعیت امنیتی افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته‌است که اکثر جنگجویان داعش در جریان سقوط دولت پیشین از زندان‌ها آزاد شده‌اند و خطر تروریزم در افغانستان در حال افزایش است.

این کمیته پیش‌تر نیز از سفر یکی از پسران اسامه بن لادن به افغانستان و دیدار او با رهبران طالبان در ماه اکتوبر سال گذشته میلادی خبر داده‌بود؛ گزارشی که از سوی طالبان قویا رد شد.

به دنبال نگرانی‌ها از احیای دوباره تروریزم در افغانستان، رئیس استخبارات داخلی بریتانیا هم اخیرا هشدار داد که افغانستان بار دیگر به پناهگاه‌های تروریست‌ها تبدیل خواهد شد.

کن ‌‌‌مک‌کالوم؛ رئیس دستگاه استخبارات داخلی بریتانیا به روزنامه دیلی میل گفته که برخی از ستیزه‌جویان بریتانیایی برای سفر به افغانستان تلاش کرده‌اند.

او گفت: «ما کوشش برخی را برای سفر به افغانستان می‌بینیم و به همین علت، با متحدان خود مراقب اوضاع هستیم.»

به گفته او، ممکن است افغانستان مانند سوریه به محل تجمع نیروهای افراطی بریتانیایی تبدیل شود.

رئیس استخبارات داخلی بریتانیا گفته‌است نگران شکل‌گیری تاسیسات و شبکه‌های تروریستی در افغانستان است.

این در حالی است که پیش از این دبیرکل سازمان ملل متحد نیز از حضور جنگ‌جویان خارجی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته‌بود خطر گسترش تروریزم از افغانستان به بیرون از این کشور وجود دارد.

کشورهای تاجیکستان، قزاقستان و پاکستان نیز نگرانی‌های مشابهی را مطرح کرده‌اند. دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا نیز درباره خطر قدرت‌گیری دوباره داعش و القاعده در افغانستان هشدار داده‌اند.

طالبان اما بارها گفته‌اند که از افغانستان تهدیدی متوجه هیچ کشوری نخواهد بود.
بعد از روی کارآمدن حکومت طالبان چندین حمله خونین در افغانستان رخ داده است که مسوولیت انها را گروه داعش به عهده گرفته است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *