حکومت طالبان از شرکتهای خصوصی کاریابی کشور خواستهاست که افراد مسلکی را برای کار در پروژه تاپی معرفی کنند.تلویزیون ملی، امروز (چهارشنبه، ۱۳ دلو) در توییتی از دیدار مولوی عبدالسلام حنفی؛ معاون رییسالوزرای حکومت طالبان با اعضای اتحادیه شرکتهای خصوصی کاریابی کشور خبر داد.
حنفی در این دیدار گفتهاست: «با آغاز کارهای عملی پروژههای تاپی، تاپ، فایبر نوری و راهآهن به هزاران نفر کارگر نیاز خواهد شد، شرکتهای خصوصی میتوانند افراد مسلکی را آماده و معرفی کنند.»
خواست حکومت از شرکتهای خصوصی کاریابی برای معرفی افراد مسلکی در حالی مطرح میشود که پیش از این، وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان در دیدار با نمایندگان ترکمنستان درباره پروژه تاپی گفتهبود که آنان قرارداد حکومت پیشین در مورد این پروژه را قبول دارند.
در همین حال، نمایندگان ترکمنستان نیز در آن دیدار خواهان آغاز هرچه زودتر کار عملی این پروژه شدهبودند.
پروژه تاپی در سال ۲۰۱۶ توسط رهبران چهار کشور شامل این پروژه – ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند – گشایش یافت.
تاپی لوله گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال میدهد.
گفته میشود اگر این پروژه عملی شده و به بهرهبرداری برسد، افغانستان حدودا از حق ترانزیت، بیش از شش میلیارد دالر عواید به دست خواهد آورد.
کار عملی پروژه تاپی در سال ۲۰۱۸ در افغانستان آغاز شد، اما به دلیل جنگ و ناامنی دوامدار پیشرفت نداشته است.
به باور این آگاه اقتصادی اگر پروژه تاپی عملی گردد، افغانستان ۱۶ میلیارد دالر حق ترانزیت کسب میکند و در کنار آن از انرژی گاز نیز برخوردار میگردد.
به گفته مسعود، طالبان هیچ گونه مخالفتی با عملی کردن پروژه تاپی و دیگر پروژههای کلان اقتصادی در افغانستان ندارند، اما برای عملی کردن این پروژهها باید حمایت کشورهای منطقه از جمله هند و پاکستان را جلب کنند که در شرایط کنونی کار سادهای نخواهد بود.
در گذشته یکی از مشکلات اصلی این پروژه ناامنی و جنگ در افغانستان بود. حالا هرچند طالبان بر سراسر افغانستان کنترول دارند، اما وضعیت سیاسی متشنج است و این گروه نتوانسته مشروعیت بین المللی کسب کند.