قاتل حفیظ الله امین درگذشت

برخی از رسانه‌های روسیه گزارش داده‌اند ماموری که از او به عنوان «قاتل» حفیظ الله امین، نام برده شده، درگذشته است. حفیظ الله امین، رئیس جمهور پیشین و رهبر وقت حزب دموکراتیک خلق افغانستان بود.

حفیط الله امین

به گزارش کابل۲۴ به‌ نقل از بی‌بی‌سی به گزارش خبرگزاری ریا نووستی روسیه، شورای اتحادیه بین‌المللی کارمندان پیشین واحد ضدتروریسم سازمان اطلاعاتی روسیه موسوم به «آلفا» با انتشار بیانیه‌ای خبر داده است که آلکساندر پلیوسکین، در سن ۷۳ سالگی درگذشته است.

این خبرگزاری می‌گوید آقای پلیوسکین کارمند سابق نیروهای ویژه سازمان اطلاعاتی روسیه (اف‌اس‌بی) بوده و در ۲۷ دسامبر ۱۹۷۹، در چهارچوب عملیات ویژه “بایکال- ۷۹” حفیظ‌‌الله امین، رئیس جمهوری افغانستان را «کشت.»

ساعاتی پایانی زندگی آقای امین به طور قطعی روشن نیست.

گفته می‌شود قبل از آغاز عملیات از سوی نیروهای ویژه شوروی با هدف برکناری وی، غذای آقای امین «مسموم» شده بود و در جریان عملیات آقای امین به طور نیمه بی‌هوش بوده و بعدا به «ضرب گلوله» کشته شد.

حفیظ الله امین، در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در روستای “قاضی خیل” پغمان، در شمال غرب کابل به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۳۶ خورشیدی، برای ادامه تحصیلات و با استفاده از «بورسیه دارالمعلمین» (تربیت معلم) عازم آمریکا شد و پس از دریافت فوق لیسانس در رشته تعلیم و تربیت به افغانستان بازگشت.

به دنبال کودتای کمونیستی در افغانستان حفیظ الله امین که “فرمانده دلیر انقلاب ثور” لقب گرفته بود، در کابینه جدید به مقام معاون نخست‌وزیری رسید و با حفظ سمت، وزارت خارجه نیز به او سپرده شد. مدتی بعد رابطه بین وی و نورمحمد تره‌کی، رهبر وقت افغانستان، به تیرگی گرایید که در نهایت باعث شد وی کنترل امور را بدست گیرد.

امین عملا در ۲۵ سنبله سال ۱۳۵۸ در افغانستان به حاکمیت مطلق دست پیدا کرد. وی پس از کشتن تره‌کی علاوه بر دبیرکلی حزب دموکراتیک خلق و ریاست شورای انقلابی، مقام نخست‌وزیری را نیز به خود اختصاص داد و حدود صد روز یکه تاز میدان بود و در بسیاری از بخش های افغانستان به شیوه بسیار خشن حکومت کرد. زندگی امین در جدی سال ۱۳۵۸ پایان یافت. هیچگاه جزئیات لحظات آخر زندگی او دقیقا مشخص نشد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *