مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامهای از تعویق تصمیمگیری در مورد اعطای کرسی افغانستان و میانمار به طالبان و حکومت نظامی میانمار حمایت کرد.
طبق این تصمیم، سفرای دولتهای قبلی این دو کشور کماکان صاحب کرسی نمایندگیشان در این سازمان خواهند بود.این قطعنامه با اجماع در جلسه روز دوشنبه (۱۵ قوس) به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل بدون انجام رایگیری تصویب شد.
تصمیم این نهاد بین المللی متشکل از ۱۹۳ عضو به این معنی است که سفرای دولتهای پیشین میانمار و افغانستان تا زمان تصمیمگیری درباره نمایندگان طالبان و ارتش میانمار در این کرسیها خواهند بود.
کمیته اعتبارنامه سازمان ملل متحد، به روز ۱۱ قوس تصمیمگیری در مورد نمایندگان افغانستان و میانمار در این سازمان را به زمان دیگری موکول کردهبود.
به رسمیتشناختن طالبان و حکومت نظامی میانمار از سوی سازمان ملل گام مهمی در مشروعیت بخشیدن به این حکومتها در عرصه بینالمللی خواهد بود.
طالبان، سهیل شاهین؛ سخنگوی خود در دوحه را برای نمایندگی در سازمان ملل معرفی کردهاست.
در دوره قبلی حکومت طالبان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نیز سفیر حکومت قبلی که توسط طالبان سرنگون شدهبود کماکان به عنوان نماینده افغانستان در این سازمان به رسمیت شناخته میشد.
در آن دوران نیز کمیته بررسی صلاحیتها چندین بار پاسخ به درخواست طالبان برای احراز این کرسی را به تعویق انداخت.
پاکستان که از حامیان طالبان محسوب میشود گفته بود کرسی افغانستان در این سازمان نباید به نماینده دولت اشرف غنی بماند.
اسلام آباد خواستار خالی ماندن این کرسی بهجای حضور نماینده دولت پیشین شده بود.
طالبان تاکنون در مورد این تصمیم سازمان ملل واکنشی نداشته اند اما بارها از عدم حضور سهیل شاهین نماینده معرفی شده طالبان در سازمان ملل متحد انتقاد کردهاند.
سهیل شاهین گفته بود عدم حضور نماینده دکلت امارت در سازمان ملل جفا در حق مردم افغانستان است.
تا کنون هیچ کشوری طالبان را به رسیمت نشاختهاست