اسرائیل: آنتونیو گوترش شایسته رهبری سازمان ملل متحد نیست

الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل گفت که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، شایسته رهبری این نهاد بین‌المللی نیست.

به گزارش کابل‌۲۴؛ وزیر خارجه اسرائیل در یک کنفرانس مطبوعاتی در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس گفت: «گوترش هیچ روند صلحی را در منطقه تشویق نکرده است. (…) من معتقدم که گوترش مانند همه کشورهای آزاد، باید با صدای بلند و صریح بگوید: غزه را از دست حماس آزاد کنید.»

آقای کوهن با اعلام این‌که آقای گوترش شایسته سمت دبیر کلی سازمان ملل متحد را ندارد، اشاره کرد که او به اندازه کافی، گروه شبه‌نظامی حماس را محکوم نکرده، ضمن اینکه بیش از حد به ایران  نزدیک است.

حماس که تحت حمایت‌های ایران است، از سوی امریکا، اتجادیه اروپا، اسرائیل و شماری دیگر از کشورهای جهان در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد.

سخنان الی کوهن در یک کنفرانس مطبوعاتی در ساختمان ملل متحد در شهر ژنو سوئیس ابراز شد؛ سخنانی که نشان‌دهنده تشدید انتقادهای دولت اسرائیل از سازمان ملل متحد است.

وزیر خارجه اسرائیل گفت: «گوترش سزاوار رهبری سازمان ملل متحد نیست. فکر می‌کنم او همانند تمامی رهبران کشورهای آزاد باید آشکارا و با صدای بلند بگوید که غزه باید از بند حماس آزاد شود.»

وی افزود: «همه می‌گویند حماس بدتر از داعش است. چرا گوترش نمی‌تواند این را بگوید؟»

پیش از این نیز مقام‌های اسرائیلی از مواضع آقای گوترش در قبال جنگ در غزه انتقاد کرده‌اند. از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفته بود که گوترش، اسرائیل را محکوم می‌کند اما به جای آن، باید از حماس بخواهد از قوانین بین‌المللی را تبعیت کند.

پس از آن، دبیر کل سازمان ملل متحد، روز یکشنبه ٢١ عقرب، گفته‌های آقای نتانیاهو را درباره خود رد کرد.

او با اعلام این‌که «از همان ابتدا» حماس را محکوم کرده است، افزود: «اما یک اصل اساسی برای من وجود دارد؛ این‌که حماس برابر با مردم فلسطین نیست.»

آنتونیو گوترش همچنین گفت که نارضایتی‌های فلسطینیان به دلیل «۵۶ سال اشغال» است اگرچه «هیچکدام از این نارضایتی‌ها، حمله وحشیانه حماس را توجیه نمی‌کند.»

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *