سلاح مایکروویو چین

دانشمندان چینی به تازگی یک سلاح مایکروویو را ساخته‌اند که قادر است برای هدف قرار دادن و سوزاندن ماهواره‌های آمریکایی مورد استفاده قرار گیرد.
به نقل از آسیا تایمز؛ طبق گزارش‌ها، دانشمندان چینی یک دستگاه مایکروویو با قدرت فوق العاده را ساخته اند که می‌تواند به طور بالقوه ارتباطات ماهواره‌ای را مختل کند یا به تجهیزات الکترونیکی ماهواره‌ای حساس آسیب برساند.
این دستگاه که با نام تقویت کننده کلایسترون نسبیتی (RKA) شناخته می‌شود یک منبع مایکروویو پرقدرت (HPM) است که به دلیل مزایای آن در قدرت بالا، بهره وری قابل توجه و دامنه پایدار توان خروجی به طور گسترده در رادار‌های پرقدرت، شتاب دهنده‌های جدید و سیستم‌های ارتباطی جدید استفاده می‌شود.

به گفته پژوهشگران چینی مستقر در سیچوان، این دستگاه می‌تواند یک پالس کوتاه ۵ مگاواتی در باند Ka ایجاد کند فرکانس ماهواره‌ای که به طور فزاینده‌ای از سوی ارتش و نیرو‌های نظامی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیستم‌های باند Ka به ویژه برای کاربرد‌های نظامی مفید هستند، زیرا با پرتو‌های کوچک‌تر و قابل هدایت برای چگالی با ظرفیت بالا ساخته شده اند باعث مقاومت بیش‌تر شده و همزمان از نرخ داده‌های uplink (آپلینک جهت نشان دادن مسیر انتقال از یک دستگاه به دستگاه دیگر همانند مسیر موبایل به یک پایانه ثابت مانند دکل مخابراتی استفاده می‌شود) قابل توجهی برای برنامه‌هایی مانند اطلاعات نظامی، نظارت، و شناسایی پشتیبانی می‌کند.

سایر برنامه‌های کاربردی غنی از داده نمونه‌های اولیه RKA تنها به چند صد کیلووات برق در باند Ka دست می‌یافتند، اما طراحی مجدد قابل توجه توسط پژوهشگران چینی به آنان اجازه داد در آزمایشی با مدل سازی رایانه‌ای که فضای بیشتری را برای بهبود نشان می‌دهد ۵۰۱ مگاوات برق تولید کنند.

این قابلیت به دستگاه این ظرفیت را می‌بخشد که به مثابه یک سلاح مایکروویو ضد ماهواره‌ای با قدرت بالا عمل کند که ۱۰۰ برابر بیش‌تر از اکثر دستگاه‌های ارتباطی انرژی تولید می‌کند.

توسعه RKA چین نگرانی‌های خاصی را در مورد استفاده از آن به عنوان یک سیستم تسلیحاتی زمینی علیه ماهواره‌ها و پهپاد‌های آمریکایی برانگیخته است. با این وجود، یک سلاح مایکروویو زمینی که بتواند ماهواره‌ها را مورد اصابت قرار دهد به بیش از یک گیگاوات نیرو نیاز دارد تا به طور موثر به ماهواره‌های مدرن آسیب برساند و بنابراین غیرعملی است.

با این وجود، دستگاه‌های RKA را می‌توان به راحتی برای اهداف تهاجمی و دفاعی بر روی ماهواره‌ها نصب کرد. در یک نقش تهاجمی، یک RKA می‌تواند به عنوان منبع امواج مایکروویو با قدرت بالا به سمت ماهواره‌های دشمن به منظور سوزاندن وسایل الکترونیکی حساس آن استفاده شود.

در یک نقش تدافعی، RKA نصب شده بر روی ماهواره می‌تواند برای تشخیص افزایش غیرمعمول جریان‌های الکتریکی و جذب امواج مایکروویو با قدرت بالا پیش از ایجاد هرگونه آسیب مورد استفاده قرار گیرد.

با این وجود، افزودن یک دستگاه اضافی بر روی ماهواره ممکن است بر عملکرد آن تاثیر بگذارد، زیرا خود دستگاه به طور بالقوه بیش از حد گرم می‌شود و تحت تشعشعات مایکروویو شدید می‌سوزد. به غیر از سلاح‌های مایکروویو، چین هم چنین یک لیزر پالس حالت جامد قابل نصب بر روی ماهواره ساخته که قادر است یک مگاوات نور لیزر و آتش را به مدت ۱۰۰ بار در ثانیه به مدت نیم ساعت بدون گرم شدن بیش از حد در فضا تولید کند.

در نمایشگاه ایرشو (نمایش هوایی) چین در سال ۲۰۱۸ میلادی CASIC یک سلاح لیزری مبتنی بر وسیله نقلیه‌ای به نام LW-۳۰ به نمایش گذاشته بود که می‌تواند از لیزر پرانرژی با انتشار جهت دار برای رهگیری سریع انواع بسیاری از اهداف هوایی استفاده کند.

چنین لیزری قادر است به دوربین‌های ماهواره‌ای آسیب رسانده یا حتی ماهواره‌ها را برای همیشه نابینا سازد. بر اساس گزارش ها، پس از آزمایش دستگاه، پرتو تنها ۵ نانو ثانیه‌ای تولید کرد، اما این پرتو به اندازه کافی قدرتمند بود که انسان را برای همیشه نابینا کرده و یا سطوح هدف را تبخیر کند.

پیشرفت‌های اخیر در فناوری لیزر چنین کوچک سازی‌ای را ممکن کرده است. این شامل اختراع یک سیستم خنک کننده جدید ساخته شده از مس و ایندیم است که دومی یک فلز خاکی کمیاب است که چین بزرگترین ذخایر آن را در سطح جهانی در اختیار دارد.

در حالی که چین انکار کرده که این دستگاه لیزری یک سلاح انرژی هدایت شده است نسخه‌های بزرگ‌تر این سیستم می‌توانند امواج ضربه‌ای ایجاد کنند که قادر به پاره کردن فلز یا مواد کامپوزیت روی یک هدف سریع است. هم چنین، می‌تواند ابری از ذرات باردار الکتریکی ایجاد کند که قادر است به حسگر‌های سیستم هدایت موشک آسیب برساند.

سلاح‌های انرژی هدایت شده مانند مایکروویو‌ها و لیزر‌ها از انرژی الکترومغناطیسی متمرکز به جای انرژی جنبشی برای ناتوان کردن، آسیب رساندن، از کار انداختن یا از بین بردن تجهیزات، تأسیسات و یا پرسنل دشمن استفاده می‌کنند.

این تسلیحات هم چنین دارای چندین ویژگی مطلوب هستند مانند درگیری آنی، ظرفیت شلیک بالا که تنها توسط منبع تغذیه محدود می‌شود، دشواری بالای رهگیری، هدف گیری دقیق و هزینه کم برای هر شلیک. علاقه به سلاح‌های انرژی هدایت شده در طول جنگ سرد آغاز شد جایی که ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی سابق در رقابت برای تولید میدان‌های الکترومغناطیسی با قدرت بالا با یکدیگر بودند و قادر به آسیب رساندن به الکترونیک نظامی حساس یکدیگر بودند.

برخی از تحلیلگران دفاعی استدلال می‌کنند که چنین سلاح‌هایی می‌توانند انقلاب بعدی در جنگ را نشان دهند. در طول دو دهه گذشته، سلاح‌های انرژی هدایت شده از صرف کنجکاوی‌های آزمایشگاهی به سیستم‌های تسلیحاتی بالغ تبدیل شده اند همراه با امواج مایکروویو و لیزر که به طور فزاینده‌ای در عملیات‌های نظامی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۵ میلادی سلاح‌های انرژی هدایت شده بر روی سکو‌های جنگی تجهیز شده و در کنار سلاح‌های معمولی مستقر شوند و سلاح‌های لیزری بخش عمده‌ای از تحقیق و توسعه و سپس سلاح‌های مایکروویو را دریافت کنند. با این وجود، چنین تسلیحاتی هنوز باید بر موانع فنی مختلف مانند جذب جوی غلبه کنند. لیزر‌ها همچنین محدود به اهداف در مسیر دید هستند که ممکن است استقرار آن را در شرایط خاص محدود کند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *