منابع: مکاتب ابتدایی نمک‌آب تخار به روی دختران بسته شد

منابع محلی در تخار از بسته‌شدن دروازه‌های مکتب به روی دختران پایین‌تر از صنف ششم خبر داده می‌گویند که طالبان به دختران پایین‌تر از صنف ششم در ولسوالی نمک‌آب ولایت تخار اجازه رفتن به مکتب را نداده‌اند. این در حالی است که طالبان، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در سراسر کشور به استثنای چند ولایت را ممنوع اعلام کرده‌اند.

بربنیاد گزارش‌ها، باشندگان ولسوالی نمک‌آباد ولایت تخار تاکید کرده‌اند که وضع محدودیت بر آموزش دختران، دانش‌آموزان دختر را در روستاهای این ولسوالی از آموزش محروم کرده‌است.

آن‌ها می‌گویند که بیش‌تر خانواده‌ها در نتیجه فشار مسئولان طالبان دختران خود را از رفتن به مکتب بازداشته‌اند.

اما قاری حبیب الرحمن؛ آمر معارف ولسوالی نمک‌آب، ادعای باشندگان این ولسوالی را رد کرده‌است.

او گفته که ۷۰ درصد از دانش‌آموزان را پسران و حدود ۳۰ درصد آن را دختران پایین‌تر از صنف ششم تشکیل می‌دهند.

این خبر این در حالی منتشر می‌شود که مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم هنوز هم در بسیاری از ولایات مسدود است و طالبان می‌گویند که اختلاف علما موجب بسته‌ماندن مکاتب شده‌است.

دیروز اما خبر رسید که شماری از مردم و مدیران مکاتب در ولایت پکتیا تصمیم گرفته‌اند به طور یکجانبه دروازه‌های مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را هم باز کنند. ذبیح‌الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان گفت که نمی‌داند چه کسی این دستور را صادر کرده‌است.

با این حال، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر تایید کرده که مکاتب دخترانه در پکتیا باز شده‌است.

پکتیا از نظر قومی، مرکز قدرت شبکه حقانی محسوب می‌شود.

اما؛ او از چالش‌های در معارف ولسوالی نمک آباد، یاد کرده و گفته که اکثر مکتب‌های این ولسوالی ساختمان ندارند و با کمبود جدی معلم و مواد درسی مواجه‌اند.

این در حالی است که روز گذشته ولایت نیمروز نیز بدون حضور دختران بالاتر از صنف ششم مکتب‌ها، را آغاز کرده‌اند.

بیش‌ از یک سال می‌شود که حکومت طالبان دروازه‌های مکتب‌ها را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است.

اخیرا خالق‌یار احمدزی؛ رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت پکتیا از بازگشایی مکتب‌های دخترانه بالاتر از صنف ششم در این ولایت خبر داد؛ اما ذبیح‌الله مجاهد، روز گذشته در واکنش به خبر بازگشایی مکتب‌های دخترانه در ولایت پکتیا در یک نشست خبری در کابل گفت: مکتب‌ها به صورت یکسان از سوی وزارت معارف بازگشایی خواهد شد؛ چون «یک ضرورت است».

او همچنین گفت: در این مورد هنوز اطلاعات دقیق در دست ندارم و در زمینه بررسی‌ها جریان دارد که مکاتب در ولایت یادشده با کدام تدابیر و به هدایت کی باز شده‌است.

پس از به قدرت رسیدن طالبان در بیش از یک‌سال اخیر، هنوز در مورد سرنوشت دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم تصمیمی گرفته نشده‌است.

مکتب‌های دخترانه‌ قرار بود در سوم حمل سال جاری باز شود؛ اما طالبان دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب بازداشته و دروازه‌های مکاتب را به‌روی آنان بستند.

یکی از اصلی‌‌ترین پیش‌شرط‌های جامعه جهانی برای شناسایی رسمی دولت طالبان، بازگشت دختران به مکتب است

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *