بازی موش و پشک؛ پاکستان واردات میوه از افغانستان را تعلیق کرد

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌‌اند که بیش از ۲۰۰ لاری بارگیری‌شده با میوه‌های تازه و خشک افغانستان به‌دلیل اعتراض واردکنندگان میوه تازه به افزایش تعرفه گمرکی و تعلیق واردات میوه از افغانستان در گمرک چمن بلاتکلیف مانده‌اند.

به گزارش کابل۲۴ به نقل از روزنامه دان پاکستان، تعرفه‌های گمرکی بر میوه افغانستان از ۲۰ هزار روپیه در هر تُن به ۹۵ هزار روپیه افزایش یافته است.

به‌گفته مقامات گمرکی، بیش از ۲۰۰ کامیون که از سپین‌بولدک وارد چمن شده و حامل میوه برای واردکنندگان پاکستانی بوده، در گمرک پارک شده‌اند، زیرا واردکنندگان براساس تعرفه جدید آماده پرداخت مالیات نبودند.

انگور، انار و سایر میوه‌های فصلی که در کامیون‌ها بار شده، اگر دو تا سه روز گمرک باز نشود، ممکن است فاسد شوند.

مأموران ترخیص و حمل و نقل گفتند که واردات میوه از افغانستان به حالت تعلیق باقی می‌ماند مگر تعرفه جدید تعیین شود.

آن‌ها افزودند که با تعلیق واردات میوه از افغانستان، پاکستان با کمبود میوه تازه مواجه خواهد شد، زیرا باغ‌های میوه در بلوچستان، سند و خیبرپختونخوا بر اثر سیل تخریب شده است.

 منابع خبری پاکستان دیروز چهارشنبه گزارش داده‌اند که وزارت غذای پاکستان تصمیم گرفته است تا در جریان ۲۴ ساعت آینده مجوز‌ واردات پیاز و بادنجان رومی را صادر کند.

روزنامه پاکستانی «دان» در این زمینه گزارش داده است که وزارت امنیت غذای پاکستان تصمیم گرفته است تا در جریان ۲۴ ساعت آینده این مجوز‌ها را صادر کند.

این‌ وزارت همچنین از هیأت فدرال مالیات خواسته است تا مالیات و عوارض واردات پیاز و رومی را برای سه ماه آینده لغو کند و انتظار دارد که این امر به‌طور فوری اجرا شود.

وزارت امنیت غذایی و تحقیقات ملی پاکستان اضافه کرده که این اقدام‌ها با هدف تضمین عرضه کالاهای اساسی در بازار و تثبیت قیمت‌ها انجام شده است.

پاکستان در یک سال اخیر سیاست‌های چندگانه در قبال واردات میده و محصولات افغانستان در پیش،گرفته‌است.

ظاهرا شرایط سیاسی پاکستان با طالبان نیز روی واردات محصولات افغانستان تاثیر گذاشته است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *