افغانستان و اوکراین نقطه تمرکز نشست شانگهای

وضعیت اوکراین پس از تهاجم روسیه و وضعیت افغانستان پس از تسلط طالبان دو موضوع اصلی اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای خواهد بود.

کابل۲۴: رسانه هندی‌تایمز نیوز، روز چهارشنبه، ۱۴ سپتامبر، گزارش داده است که اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای قرار است در روزهای ۱۵ و ۱۶ سپتامبر، در شهر سمرقند اوزبیکستان برگزار شود.

این اجلاس، اولین نشست حضوری سران همکاری شانگهای پس از اجلاس سران بیشکک ۲۰۱۹ در قرقیزستان خواهد بود.

در این اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای شامل هند، چین، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و اوزبیکستان حضور خواهند داشت.

قابل ذکر است که امسال ایران به‌عنوان نهمین عضو این سازمان در این نشست اشتراک خواهد کرد.

حضور در این اجلاس در سطح رییس‌جمهورها و نخست‌وزیران کشورهای عضو خواهد بود و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه، شی جین‌پینگ رییس‌، جمهور چین، نرندرا مودی، نخست‌وزیر هند و ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور ایران در این نشست حضور خواهند داشت.

در مجموع از رهبران ۱۵ کشور برای شرکت در این اجلاس دعوت‌ شده است.

اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای هر سال یک‌بار برگزار می‌شود.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ توسط روسیه، چین، جمهوری قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان و اوزبیکستان در شانگهای تأسیس شد.

سازمان همکاری شانگهای سازمانی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شده‌است.

این سازمان در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چین،  روسیه،  قزاقستان،  قرقیزستان،  تاجیکستان و ازبکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ امریکا و ناتو در منطقه، پایه‌گذاری شد. نقش اصلی و تعیین‌کننده را، در سازمان شانگهای، دو کشور چین و روسیه تشکیل می‌دهند.

سازمان همکاری شانگ‌های در حقیقت ترکیب جدید سازمان «شانگ‌های ۵» است که در سال ۱۹۹۶ تأسیس شده بود، ولی نام آن پس از عضویت ازبکستان به «سازمان همکاری شانگهای» تغییر داده شد.

علاوه بر اعضای اصلی، ابتدا مغولستان در سال ۲۰۰۴ و یک سال بعد ایران،  پاکستان،  هند و افغانستان در سال ۲۰۱۲ و پس از آن بلاروس به عنوانعضو ناظر به سازمان ملحق شدند. ایران در ادامه به عضور اصلی و دائم تبدیل شد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *