باز هم جدایی؛ قانونی از صف مجاهدین مخالف طالبان کنار رفت

محمد یونس قانونی، معاون رییس جمهور پیشین افغانستان و رییس مجلس نمایندگان با نشر اعلامیه‌ای از عضویت‌اش در «شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان» استعفا داده است.

یونس قانونی

به گزارش کابل۲۴، در این اعلامیه که به تاریخ ۲۲ سپتامبر نوشته شده، آمده‌است که او به‌دلیل اختلافات جدی بین اعضای این شورای از عضویت‌اش کناره آمده است.

در اعلامیه به نقل قانونی گفته شده است: «اختلافات جدی که با سیاست‌ها و روش‌های اعضای ارشد در عرصه حفظ و تحکیم وحدت ملی، تامین صلح و امنیت، تحکیم روابط منطقوی و بین‌المللی در این اواخر داشته‌ام و نتوانسته‌ام در حل آن به تفاهم برسیم، لازم دیدم از عضویت خویش در این شورا کنار روم.»

شماری از رهبران پیشین جهادی و مقام‌های حکومت پیشین افغانستان به تاریخ ۲۳ اسد در یک نشست آنلاین از ایجاد «شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» خبر داده‌اند.

اعضای این شورای چهره‌های آشنای ضد طالبان مانند عبدرب رسول سیاف، عبدالرشید دوستم، محمد محقق، الماس زاهد، میررحمان رحمانی؛ رئیس پیشین مجلس، علم ایزدیار؛ رئیس پیشین مجلس سنا، حضرت علی؛ از فرماندهان پیشین جهادی از ننگرهار، محمد یونس قانونی و محمد کریم خلیلی؛ معاونان پیشین ریاست جمهوری، احمدولی و احمدضیا مسعود؛ برادران احمدشاه مسعود، اقبال صافیگ نماینده پیشین مجلس، عطامحمد نور؛ والی پیشین بلخ و رهبر شاخه انشعابی جمعیت اسلامی و شماری دیگر از چهره‌ها شرکت داشته‌اند. صلاح‌الدین ربانی؛ رهبر جمعیت اسلامی و محمد اسماعیل خان هستند.

این شورا به «برگرداندن حاکمیت به مردم از طریق برپایی نظام و دولتی مبتنی بر ارادۀ جمعی؛ از راه برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه» تاکید داشتند.

در منشور این شورا بر «تحکیم نظام جمهوری اسلامی پارلمانی- نامتمرکز که در آن جمهوریت و مردم سالاری اسلامی در هیات نظام پارلمانی بیشتر می‌تواند تبلور یابد» تاکید شده است.

در بخش سیاست خارجی، در این منشور به «سیاست اقتصاد محور در روابط خارجی بر پایۀ اولویت‌های افغانستان به عنوان یک کشور محاط به خشکه و دارای منابع وافر طبیعی» تاکید شده است.

ونس قانونی درحالی است از این شواهد کنار رفت که چند روز پیش در یک نشست آنلاین عبدالرشید دوستم بر کریم خلیلی حمله کرد و او را متهم کرده که از ترس پاکستان در نشست‌های این شورا شرکت نمی‌کند.

او گفته که خلیلی از پاکستان پول دریافت کرده‌است و به همین خاطر از حضور در این شورا خودداری می‌کند.

کریم خلیلی نیز در اعلامیه که از سوی حزب او نشر شده‌است خواستار عذرخواهی دوستم شده‌است.

او گفته است که سیاست تشویق جنگ خارج از افغانستان نتیجه نمی‌دهد جز اینکه مردم را به کشتن بدهیم.

اکنون با کنار کشیدن قانونی از این شورا شک و شکاف‌ها در این شورا بیشتر خواهد شد.

چهره‌های که‌در این شورا گرد هم جمع شده‌اند سابقه جنگ‌های خونین در افغانستان را دارند و بارها در تشکیل ائتلاف های سیاسی نیز ناکام بوده‌اند.

 

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *