تقابل دو شیخ؛ محقق به حکمتیار حمله کرد

محمد محقق می‌گوید موضع‌گیری گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامي در برابر اعتراض‌های جهانی علیه “نسل‌کشی هزاره‌ها” به این معنی است که او خود را “شریک جرم” می‌داند.

به گزارش کابل۲۴، گلبدین حکمیتار در خطبه نماز جمعه این هفته در کابل، حامیان کارزار علیه “نسل‌کشی‌ هزاره‌ها” را “مغرض و نافهم” خطاب کرده بود.

گفته‌های حکمتیار در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی واکنش برانگيز شد، بسیاری او را “متعصب” خطاب کردند و تعداد دیگر نیز او را متهم به ایجاد شکاف‌های اجتماعی در کشور متهم کردند.

محمد محقق، با نشر یادداشتی در صفحه فیسبوک خود به اظهارات آقای حکمتیار واکنش نشان داده است.

آقای محقق نوشته است که هزاره‌ها در دادخواهی جهانی که از ۸ اکتوبر آغاز شد، “فریاد مظلومیت” خود را به جهانیان رساندند و بیش از ۱۰ میلیون نفر با استفاده از هشتگ” نسل کشی هزاره را متوقف کنید ” همدردی خود را خانواده‌های قربانیان اعلام کردند.

به گفته آقای محقق “تنها یک نفر که خود را داعیه‌دار نهضت اسلامی نیز می‌داند” از تربیون “مقدس نماز جمعه” علیه این اعترضات موضع گرفته است.

محقق افزود:”این موضع گیری می‌تواند به این معنی باشد که آهای مردم، من هم شریک این جرایم یا حداقل راضی به اين فجایع هستم چرا نام من در این معرکه‌ها گرفته نمی‌شود؟”

گلبدین حکمیتار، رهبر جهادی در خطبه نماز جمعه،‌ ۲۲ میزان در اقامتگاهش در کابل اعتراضات به کشتار هزاره‌ها را تبلیغ رسانه‌های غربی خوانده بود.

حکمتیار بارها در موارد ابن چنینی موضع‌گیری‌های جنجالی داشته است.

آقای حکمیتار جنگ چهار دهه اخیر افغانستان را “یک جنگ نیابتی” خواند و گفت که “عده‌ای نافهم و مغرض” این جنگ را “ناشی از جنگ قومی و نسل‌کشی” می‌خوانند و اخیرا به آن “صبغه نسل‌کشی هزاره‌ها” را داده‌اند.

حمله مرگبار بر مرکز آموزشی کاج در غرب شهر کابل که در آن دستکم‌ ۵۶ دانش‌آموز جان باختند، اعتراض‌های گسترده‌ای در پی داشت.

خیلی دور، خیلی نزدیک

هرچند محقق به دلیل برخی موضع‌گیری‌های علیه مردمش در جند سال اخیر او را از جایگاه آنچه “رهبر” مردم هزاره خوانده می‌شود دور کرده ولی او اخیرا مجددا خود را با مردم نزدیک کرده‌است.

محقق و خلیلی

موضع‌گیری او در تظاهرات تسبم شدیدا به جایگاه اجتماعی-سیاسی محقق لطمه وارد کرد، هنوز او ابن جایگاه از دست رفته بدست نیاورد که موج تازه‌ای از اعتراضات در پیوند توتاپ بار دیگر رهبران سنتی هزاره را از بدنه جامعه جدا کرد.

رهبران بی‌تجربه جنبش روشنایی تلاش کردند تا از محقق و کریم خلیلی عبور کنند و مردم را به یک سمت جریان تازه هدایت کنند که تیر این جماعت نیز به سنگ خورد.

از آن گذشته، محقق در حکومت اشرف غنی احمدزی، به عنوان مشاور سیاسی نظامی گماشته شد، مقامی که مورد انتقادهای فراوانی قرار گرفت.

اکنون آقای محقق تلاش دارد با موضع‌گیری های این‌چنینی خود را به مردم نزدیک کند؛ تلاشی که ظاهرا در شرایط فعلی آب را از آب تکان نمی‌دهد.

حالا نه آقای محقق کاری برای مردمش می‌تواند و نه مردم از او دلخوشی دارند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *