استونی، روسیه را “کشور حامی تروریسم” خواند

به گفته شبکه دولتی استونی (ERR)، پارلمان این کشور طی یک رای‌گیری توافق کرد که روسیه را به عنوان “کشور حامی تروریسم” معرفی کند.

به گزارش کابل۲۴، به نقل از خبرگزاری تاس، پارلمان استونی به طور کلی ۱۰۱ نماینده دارد که ۸۸ تن از آن‌ها به چنین طرحی رای مثبت دادند، ۱۰ نماینده غایب بودند و سه نماینده دیگر از رای دادن امتناع کردند. براساس این طرح، پارلمان استونی، روسیه را به عنوان “کشور حامی تروریسم” معرفی کرد.

شبکه دولتی استونی همچنین در گزارش خود خاطرنشان کرد که پارلمان استونی، گروه واگنر و همچنین نیروهای مسلح در دونتسک و لوهانسک را در فهرست “سازمان‌های تروریستی” قرار داد.

همچنین، این طرح تصویب شده در پارلمان استونی، «عملیات نظامی روسیه» در اوکراین و الحاق چهار منطقه اوکراینی (دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا) به روسیه را محکوم کرد. براساس اطلاعیه پارلمان استونی، این کشور نتایج رفراندوم‌های برگزار شده در این مناطق را “هرگز به رسمیت نخواهد شناخت.” علاوه بر آن، اعضای پارلمان استونی خواستار خروج روسیه از شورای امنیت سازمان ملل متحد شدند.

در تاریخ ۱۱ اگست، پارلمان لتونی نیز روسیه را به عنوان “کشور حامی تروریسم” معرفی کرد. سپس، وزارت امور خارجه روسیه هم در اقدامی تلافی‌جویانه بیانیه‌ای را منتشر کرد و اقدامات لتونی را “نقض آشکار قوانین بین‌المللی موجود” خواند.

پیش از این، ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین از «جو بایدن» رئیس جمهور امریکا درخواست کرده بود تا روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم معرفی کند.

این در خواست زلنسکی در جریان تماس تلفنی اخیر با بایدن مطرح شد که این گفت‌وگو با محوریت پاسخ چندوجهی غرب به حمله روسیه به اوکراین بوده است.

بر اساس گفته افراد نزدیک به این تماس تلفنی، بایدن در جریان این گفت‌وگو هیچگونه اقدام بخصوصی را متعهد نشده است.

بایدن به همتای اوکراینی خود گفته که وی درصدد است طیف وسیعی از پیشنهادها را برای اعمال فشار بیشتر بر مسکو بررسی کند.

بر اساس گزارش روزنامه واشنگتن پست، حتی در جریان جنگ سرد،‌ واشنگتن از قرار دادن اتحاد جماهیر شوروی در لیست کشورهای حامی تروریسم خودداری کرده بود.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *