سازمان ملل: رسانه‌ها در افغانستان به‌طوری سیستماتیک سرکوب می‌شوند

بخش زنان سازمان ملل متحد گفته است که یک‌ ماه پس از سقوط افغانستان به دست طالبان، محدودیت‌های خاصی بر رسانه‌ها و کارمندان زن آن‌ها اعمال شده که نشان از سرکوب سیستماتیک‌ دارد.

به گزارش کابل۲۴، بخش زنان سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۲ عقرب، در رشته توییت‌هایی گفته است که از سپتامبر ۲۰۲۱ به این‌سو تمام‌ قانون‌های حفاظت و حمایت از روزنامه‌نگاران در افغانستان لغو شده است.

به گفته این سازمان، محدودیت‌ها و قوانین وضع شده بر رسانه‌ها و کارمندان رسانه‌ای به‌ویژه زنان از طریق ارعاب،‌ شکنجه، بازداشت و آزار و اذیت اجرا می‌شود.

بخش زنان سازمان ملل خاطرنشان کرده که روزنامه نگاران زن در افغانستان به‌گونه‌ ویژه مورد هدف محدودیت‌ها قرار گرفته‌اند. این نهاد به پوشاندن صورت مجریان زن در شبکه‌های تلویزیونی اشاره کرده است.

این سازمان هشدار می‌دهد که در مجموع، این محدودیت‌ها نشان از تلاش سیستماتیک و منسجم برای سرکوب رسانه‌ها و حذف زنان از فضای عمومی است.

این در حالیست که طالبان بر مجریان زن در تلویزین‌ها محدودیت‌های شدیدی اعمال کرده‌اند.

پوشیدن ماسک و فاصله‌هتی تعیین شدن میان کارمندان زن و مرد در شبکه‌ها از قوانین سخت‌گیرانه‌ای است که طالبان بر زنان رسانه‌ای اعمال کرده‌اند.

حامد کرزی رئیس جمهور پیشین اما از زنان رسانه‌ای کشور خواسته بود که در مقابل قوانین سخت‌گیرانه طالبان ایستادگی کنند و از این قوانین پیروی نکنند.

بااین حال شرایط حضور زنان در رسانه‌های دیداری به‌شدت دشوار شده‌است. استفاده از ماسک و پوشاندن صورت مجریان زن عمیقا بر حضور زنان خبرنگار در تلویزیون‌ها تاثیر گذاشته است.

در یک سال‌ اخیر صدها مجری و خبرنگار زن کشور را ترک کرده‌انر و این روند همچنان ادامه دارد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *