در حالی که طالبان شکار پرندگان نایاب را ممنوع اعلام کردهاند، وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته است که در سال جاری قراردادهایی به ارزش ۴۲ میلیون دالر در این زمینه با گردشگران خارجی بسته است.
خبرگزاری باختر به نقل از وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان روز سهشنبه، ۲۲ قوس، گزارش داده است که قراردادهای میلیون دالری با گردشگران خارجی بهویژه عربها زمینه شکار قانونمند بعضی از پرندگان را مساعد میکند.
اجازه شکار پرندگان نایاب توسط گردشگران خارجی که بیشترشان شیخهای قطری هستند، از سوی ریاستالوزرای طالبان داده شده است.
با این حال، طالبان گفتهاند که برای شکارپرندگان از سوی گردشگران خارحی شرایط خاصی در نظر گرفته شده است که اگر رعایت نشود، قراردادها قابل فسخ هستند.
طبق اطلاعات و براساس قراردادها، شکارچیان، صرف در فصلهای مشخص سال، میتوانند پرندگان مهاجر از سایبریا را شکار کنند.
فراه، هرات، نیمروز و هلمند از ولایتهایی است که همهساله شاهد حضور دهها گردشگر خارجی بوده که برای شکارپرندهگان نایاب در آن شهرها میروند.
طبق گزارش باختر، از شکارچیان خارجی خواسته شده تا تنها پرندگانی را شکار کنند که از سایبریا با نام هوبره به افغانستان میآیند.
این در حالی است که طالبان در مواردی با نشر مکتوبهای رسمی شکار و قاچاق پرندهگان نایاب را ممنوع اعلام کرده بودند.
در حکومت پیشیننیز شکار پرندگان نایاب از سوی عربها در افغانستان بارها در رسانه ها جنجالی شده بود.
تصاویری که در شبکه های اجتماعی نشر شدهاست نشان میدهد که طالبان امنیت شکارچیان پرندگان را در برخی ولایات افغانستان تامین کردهاند.
شکار حیوانات کمیاب در جهان و افغانستان غیرقانونی است ولی دلایل مختلف از جمله تجارت غیرقانونی جهانی پوست حیوانات، موجب شده که شکارچیان در نقاط مختلف جهان به سراغ این حیوان کمیاب بروند.
به گفتهی کارشناسان محیط زیست، حیوانات کمیاب در فراه با شرایط سختتری مواجه اند. جنگ، خشکسالی و شکارزیاد، نسل بسیاری از حیوانات کمیاب را در فراه در معرض نابودی کشانده است.