بر اساس گزارش پلیتیکو، دولت امریکا در نظر دارد طالبان را بهخاطر اعمال محدودیتهای شدید بر زنان مجازات کند. این نشریه به نقل از مقامهای امریکایی نوشت که مجازاتهای پیشنهادی شامل تحریمهای اقتصادی، ممنوعیت سفر رهبران طالبان و محدود کردن برخی کمکهای بشردوستانه به افغانستان است.
به گزارش کابل۲۴؛ یک مقام فعلی دولت امریکا به پلیتیکو گفت که این هفته جلسات بین سازمانی برای بحث در مورد پاسخ ایالات متحده برنامهریزی شده است، اما ممکن است تا هفته آینده تصمیمی گرفته نشود.
در گزارش پلیتیکو آمده است که جو بایدن، رئیسجمهور امریکا در ماههای اخیر تا حد زیادی از صحبت در مورد افغانستان پرهیز کرده و به احساس درماندگی در میان کارکنان دولت دامن زده است.
گزارش میافزاید بحران عمیق افغانستان آسیب فزایندهای بر سوابق حقوق بشری رئیس جمهور بایدن میزند و این موضوعی است که جمهوری خواهان، که کنترل مجلس نمایندگان را در دست دارند، احتمالاً با شروع تحقیقات در مورد نحوه مدیریت دولت در افغانستان، به آن خواهند پرداخت.
پلیتیکو مینویسد واشنگتن از نظر دیپلوماتیک و اقتصادی ابزار فشار بر طالبان دارد و با در اختیار داشتن میلیاردها دالر از بودجه افغانستان میتواند به ثبات اقتصادی این کشور کمک کند اما طالبان نیز دارای اهرمهایی از جمله دادن آزادی فعالیت به گروههای تروریستی در خاک افغانستان است.
تقابل دیدگاهها در نحوه پاسخگویی به طالبان
به گفته مقامهای فعلی و پیشین امریکا، گفتگوها در دولت بایدن بر سر چگونگی پاسخگویی به طالبان، تام وست نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان را در مقابل رینا امیری، نماینده ویژه آن کشور در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان قرار داده است.
پلیتیکو به نقل از این منابع نوشته که تام وست نسبت به مساله انزوای طالبان محتاط است در حالی که رینا امیری به دنبال سیاستهای سختگیرانهتری در برابر طالبان بهدلیل حذف زنان افغانستان از جامعه است.
یک مقام فعلی در دولت امریکا به پلیتیکو گفته که اختلافات بین تام وست و خانم امیری زیاد نیست و هر دو میخواهند طالبان را مسئول بدانند. از نظر این مقام امریکایی، مواضع آنها همچنین نشان دهنده مشاغل خاص آنها است.
او افزود که تام وست میخواهد تا راهی برای ادامه همکاری با طالبان بیابد در حالی که رینا امیری رویکردی مبتنی بر اصول حقوق بشری دارد.