بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان، به شبکه الجزیره گفت که محرومیت و تبعیض علیه زنان توسط طالبان نتیجه بحران اقتصادی در افغانستان است.
به گزارش کابل۲۴؛ بوتو استدلال کرد که طالبان از طریق گفتگو و تعامل با جهان تغییر میخورد. در عین حال، او بر سرکوب نظامی طالبان پاکستانی تاکید کرد.
اما، مقامات طالبان در مورد ممنوعیت تعلیم زنان و دختران تا اکنون بر عامل مذهبی تاکید کردهاند. آنها گفتهاند که وضعیت و دروس دانشگاه ها و مکاتب «مطابق شریعت» نیست و آنان پس از مهیا کردن شرایط، به زنان و دختران اجازه درس خواندن را خواهند داد.
بلاول بوتو زرداری در مصاحبه با الجزیره گفت که جهان با منزوی کردن طالبان نمیتواند سیاستهای این گروه را تغییر دهند. به گفته او، وضعیت بدی اقتصادی باعث میشود که طالبان بیشتر حقوق مردم را محدود کند.
بوتو گفت: «با تاسف و نگرانی بگویم که وضعیت اقتصادی و سقوط اقتصادی قابل پیشبینی در افغانستان با این [سیاستها] پیوند دارد. شما در طول تاریخ میبینید که رژیمهای مذهبی و استبدادی، خصوصاً در وضعیتهای دشوار اقتصادی دست به دامن مسایل فرهنگی میشوند که این باعث محدودیت بیشتر حقوق میشود تا حمایت از آن.»
بلاول بوتو زرداری با ابراز امیدواری گفت که طالبان احتمالاً محدودیت بر آموزش دختران را رفع کنند، زیرا «آنها میدانند که دیگر دهه ۹۰ نیست و جهان تغییر کرده است.»
در مورد سفیر پاکستان برای افغانستان که ماه گذشته پس از حمله بر سفارت این کشور افغانستان را ترک کرد، بلاول گفت که او سفیر پاکستان را از کابل فرا نخوانده است بلکه او برای چند جلسه و گفتگو به اسلامآباد آمده است. بلاول افزود: «در صورت تامین امنیت، او دوباره به کابل برخواهد گشت.»
حکومت پاکستان به رغم چند عملیات نظامی و مذاکرات نتوانسته است مشکل طالبان پاکستانی را حل کند که در چند ماه اخیر موفق به حملات تروریستی در خاک پاکستان شده است.