دیده‌بان حقوق بشر از دو کشور اروپایی برای اعطای پناهندگی به زنان افغان تقدیر کرد

در پی تصمیم دو کشور اروپایی مبنی بر اعطای پناهندگی به زنان افغانستان، دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که این رویکرد باید الگویی برای کشورهای پناهجوپذیر باشد.

به گزارش ‌کابل۲۴؛ سویدن و دنمارک اعلام کرده‌اند که به دلیل اقدامات سخت‌گیرانه طالبان علیه زنان، به آنها پناهندگی اعطا می‌کنند.

یک نهاد دولتی رسیدگی به درخواست‌ پناهندگی در دنمارک اخیراً اعلام که به زنان و دختران افغانستان «فقط بر اساس جنسیت» شان پناهندگی داده می‌شود.

پایه این تصمیم محرومیت زنان و دختران افغانستان از کار، تحصیل و سایر امور زندگی در افغانستان تحت اداره طالبان اعلام شده است.

آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا در ماه جنوری مقررات محدودکننده طالبان علیه زنان افغانستان را مصداق «آزار و شکنجه» خواند.

این نهاد همچنین تاکید کرده بود که این ممنوعیت‌ها باید فرصت درخواست پناهندگی در کشورهای اروپایی را برای‌زنان افغانستان فراهم کند.

آژانس‌پناهندگی اتحادیه اروپا در دستورالعمل جدید خود محدودیت‌های وضع شده علیه زنان افغانستان از جمله ممنوعیت کار و آموزش و حذف آنان از ابعاد زندگی اجتماعی را مصداق «آزار و شکنجه» خوانده است.

این نهاد تاکید کرد که این امر کافیست تا زنان افغانستان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی بدهند.

دیده‌بان حقوق بشر می‌کوید اقدام دنمارک و سویدن برای به رسمیت شناختن خودکار زنان و دختران به عنوان پناهنده باید به عنوان الگویی برای سایر کشورهای مهاجر پذیر باشد.

هرچند کشورهای عضو اتحادیه اروپا هنگام ارزیابی درخواست‌های پناهندگی باید دستورالعمل آژانس‌پناهندگی اتحادیه اروپا را در نظر بگیرند اما قوانین اتحادیه اروپا از نظر قانونی آنها را ملزم به اجرای آن نمی‌کند.

با این وجود به گفته دیده‌بان حقوق بشر، پیروی از این رهنمود، از زنان و دخترانی که در افغانستان با آزار و اذیت جنسیتی روبرو هستند حمایت حیاتی می‌کند.

هرچند این روند که دنمارک و سویدن اعلام کرده هنوز عملیاتی نشده‌است یا گزارشی از روند درخواست و طی مراحل آن رسانه‌ای نشده‌است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *