امریکا به چین در مورد عواقب حمایت تسلیحاتی از روسیه هشدار داد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده شب شنبه ۱۸ فبروری پس از ملاقات با وانگ یی، همتای چینی خود، در گفتگویی با شبکه خبری ان‌بی‌سی به پکن درباره عواقب حمایت تسلیحاتی از مسکو در جریان جنگ اوکراین هشدار داد.

به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورو نیوز؛ تنها ساعاتی پس از آن‌که آقای وانگ رفتار واشنگتن را در قبال مناقشه جاری بر سر سرنگونی بالن‌های چینی در آسمان امریکا به دست ارتش این کشور به ظن جاسوسی، «هیستریک» توصیف کرد، این دو دیپلمات ارشد دو ابرقدرت جهانی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در محلی نامعلوم با هم ملاقات کردند.

روابط این دو کشور پس از آن‌که امریکا بالن‌های چینی در حال پرواز بر فراز این کشور را جاسوسی خواند و جنگنده‌های ارتش این کشور به دستور جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آن‌ها را ساقط کردند، رو به تیرگی رفت.

غرب همچنین از نزدیک واکنش چین را در قبال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین تحت نظر دارد.

آقای بلینکن در گفتگو با شبکه ان‌بی‌سی با تاکید بر نگرانی امریکا از بررسی پشتیبانی تسلیحاتی روسیه توسط پکن گفت که در دیدار با آقای وانگ تصریح کرده است که «این اقدامات چین در ارتباط با روابط میان دو کشور عواقب جدی در پی خواهد داشت.»

وی همچنین گفت: «آن‌ها دست‌کم در فکر انجام اقدامات حمایتی مرگباری هستند. بخشی از این اقدامات پشتیبانی تسلیحاتی است.» و افزود که آمریکا به زودی جزئیاتی را در این‌باره منتشر خواهد کرد.

آنتونی بلینکن در گفتگوی دیگری با شبکه سی‌بی‌اس در باره ملاقات با وانگ یی و مناقشه بر سر بالن‌های چینی گفت:

«به او کاملا شفاف گفتم که پرواز بالن‌های نظارتی چینی بر فراز ایالات متحده نقض حاکمیت ما، نقض قوانین بین‌المللی و غیرقابل قبول است. این موضوع هیچ‌وقت نباید مجددا تکرار شود.»

آقای بلینکن در توئیتی نوشت: «با وانگ یی، دیپلمات ارشد جمهوری خلق چین دیدار کردم. هجوم بالن‌های نظارتی این کشور را محکوم و تاکید کردم که هرگز نباید مجددا تکرار شود. همچنین به آن‌ها نسبت به حمایت از روسیه هشدار دادم و بر باز نگه داشتن راه‌های ارتباطی تاکید کردم»

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در بیانیه اعلام کرد که آقای بلینکن همچنین به مقام‌های چینی گفته است که برنامه بالن‌های بلندپرواز نظارتی چین که به حریم هوایی بیش از ۴۰ کشور در ۵ قاره تجاوز کرده است، «در معرض دید جهانیان» است.

آقای پرایس با تاکید بر لزوم حفظ گفتگو‌های دیپلماتیک و باز گذاشتن راه‌های ارتباطی میان دوکشور افزود: «ایالات متحده برای منافع و ارزش‌های خود راسخانه می‌ایستد و رقابت می‌کند. اما ما به دنبال درگیری با چین و یک جنگ سرد تازه نیستیم.»

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای کوتاه در روز یکشنبه خطاب به ایالات متحده گفت که این کشور باید به حل و فصل آسیبی که به روابط دوجانبه بین این دوکشور «به دلیل استفاده بی‌رویه از زور» رسید‌ه است، بپردازد.

اشاره وزارت خارجه چین به سرنگونی بالن‌هایی است که این کشور مدعی بود به دلیل تحقیقات آب و هوایی به آسمان ایالات متحده فرستاده است.

وانگ یی پیش‌تر در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ بر ادعای چین مبنی بر استفاده از این بالن‌ها به منظور تحقیقات آب و هوایی مجددا تاکید کرد و واکنش امریکا و سرنگونی آن‌ها را نقض قوانین بین‌المللی خواند.

وی افزود: «این اقدامات امریکا نشان‌دهنده اقتدار و عظمت این کشور نیست بلکه درست عکس آن را نمایش می‌دهد.»

وی همچنین امریکا را به انکار پیشرفت‌های اقتصادی چین و مانع‌تراشی برای توسعه بیشتر این کشور متهم کرد و گفت: «امیدواریم امریکا رویکردی مثبت و عملگرایانه در قبال چین اتخاذ کند. در این صورت می‌توانیم همکاری دوجانبه خود را ادامه دهیم.»

آقای وانگ در سخنرانی خود خطاب به کشورهای اروپایی خواستار گفتگو در جهت پایان دادن مسالمت آمیز به جنگ اوکراین شد و گفت: «به نظر می‌رسد قدرت‌هایی وجود دارند که نمی‌خواهند مذاکرات صلح به نتیجه برسد و جنگ پایان یابد.»

روسیه و چین در فبروری سال گذشته و کمی پیش از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین یک قرارداد همکاری «بدون محدودیت» امضا کردند.

روابط اقتصادی آن‌ها طی جنگ اوکراین و با توجه به تحریم‌های اروپایی علیه مسکو رونق گرفته است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *