آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا به پنج موردی که در بررسی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان وجود دارد، اشاره کرد.
به گزارش کابل۲۴؛ آنتونی بلینکن گفت، اولین مورد این بود که دولت باید با فوریت بیشتری برای بدترین سناریو در افغانستان برنامه ریزی و آماده میشد.
او گفت، فقدان برنامه ریزی در این وزارتخانه به ویژه برای وخیمترین شرایط، مدتهاست که شکایت برخی از دیپلماتهای امریکایی بوده است.
وزارت خارجه امریکا فروپاشی سریع دولت کابل را همزمان با تصرف و کنترل افغانستان توسط طالبان پیش بینی نکرد چون احتمال ضعیفی داشت اما با داشتن ظرفیت بالای احتمال وقوع آن، میتوانست و باید خودش را برای آن آماده میکرد.
بلینکن افزود: یک مساله دیگر این بود که برنامههای احتیاطی وزارت خارجه به دلیل نگرانیهایی متوقف شد که ممکن بود چنین آماده سازیها برای بدترین سناریو سیگنال نادرستی برای افغانها و دولت باشد مبنی بر اینکه ما اعتمادمان را به آن از دست دادهایم و دقیقا همان کار یعنی فروپاشی دولت که سعی در اجتناب از آن داشتیم را تسیریع میبخشید.
این دیپلمات ارشد دولت واشنگتن همچنین گفت: سایر یافتهها هم شامل فقدان اختیار کافی رهبری عملیات خروج، راهنمای رقابتی و متناقض واشنگتن در مورد اولویتهای تخلیه و فقدان ردیابی واضح امریکاییها در افغانستان بود.
او توضیح داد، یکی از دلایل تمایلش به حفظ محرمانگی این گزارش اجتناب از اظهار نظر درباره برخی از نقاط ضعفمان در ملأ عام بود زیرا انتشار گسترده چنین اطلاعاتی هرگز مفید نخواهد بود.
در همین حال، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا میگوید که اشرف غنی، رئیسجمهور پیشین افغانستان تا لحظه فرار به امریکا گفته بود که قصد ترک افغانستان را ندارد.
جان کربی روز پنجشنبه (۱۷ حمل) در یک نشست خبری گفت که هیچ نهادی هم فرار سریع اشرف غنی را پیشبینی نکرده بود.
اشرف غنی روز یکشنبه ۲۴ اسد ۱۴۰۰ / ۱۵ آگست ۲۰۲۱، با شماری از همکاران نزدیک خود از افغانستان فرار کرد.
کاخ سفید میگوید که اشرف غنی به امریکا اطمینان داده بود که در افغانستان میماند.
آقای کربی پس از انتشار گزارش تحقیقی کاخ سفید درباره عملیات خروج از افغانستان، در مورد اشرف غنی اظهار نظر کرد.
او گفت که جو بایدن، رئیسجمهور امریکا در آن زمان بر اساس اطلاعاتی که از کارشناسان نظامی میرسید اقدام میکرد.