دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که نزدیک به ۲۰ میلیون تن در افغانستان از بحران شدید گرسنگی رنج میبرند که شش میلیون تن آنها در آستانه قحطی هستند.
به گزارش کابل۲۴ اوچا روز پنجشنبه، ۲۴ حمل، با نشر گزارشی نگاشته است که اگر بودجه برای این نهاد تامین نشود، ممکن است افغانستان با یک فاجعه انسانی عظیم روبهرو شود.
براساس شمارشی که در ۱۳ اپریل توسط اوچا انجام شد، برنامه واکنش بشردوستانه برای افغانستان در سال ۲۰۲۳ در زمره کمترین بودجه در جهان است.
این نهاد افزوده است که از ۴.۶ میلیارد دالر درخواستشده از سوی این نها، تنها ۲۵۱ میلیون دالر توسط آژانسها دریافت شده که کمی بیش از ۵.۴ درصد از کل بودجه مورد نیاز است.
دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل تصریح کرده است که کمبود بودجه، آژانسهای بشردوستانه را مجبور میکند تا کمکهای نجات جان میلیونها تن را در زمانی که کمکها باید افزایش یابد، کاهش دهند.
اوچا تاکید کرده است که کمکهای بشردوستانه آخرین راه نجات برای میلیونها تن در افغانستان است.
این در حالی است که با تسلط طالبان بر افغانستان، وضعیت بشری شهروندان کشور رو به وخامت گراییده است.
نهادهای کمکرسان هشدار دادهاند که ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد توسط طالبان، ضربهای محکم در رساندن کمکهای بشردوستانه برای شهروندان کشور وارد خواهد کرد.
در طول بیش از یک سال گذشته میلیونها نفر در افغانستان از کمکهای بشردوستانه نهادهای امدا رسان بهرهمند شدهاند.
علیرغم این، نهاد های زیر مجموعه سازمان ملل متحد بارها از کمبود بودجه و فقر شدید در افغانستان هشدار دادهاند.
پیش از این دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد یا اوچا گفته بود که در سه سال اخیر گراف فقر در افغانستان از ۴۷ درصد به ۹۷ درصد افزایش یافته است.
اوچا پس از چاشت روز دوشنبه، ۲۵ میزان، در توییتی گفته که بیکاری، کاهش درامد و افزایش قیمتها از عوامل افزایش فقر در افغانستان است.