کشف اسناد پیشرفته‌ترین زیردریایی بریتانیا از تشناب

بر اساس گزارش یک نشریه بریتانیایی، اسناد و طرح های متعلق به جدیدترین زیردریایی با موتور هسته‌ای نیروی دریایی این کشور در کف تشناب یک مشروب‌فروشی در شهری در شمال این کشور پیدا شده است.

به گزارش کابل‌۲۴، به نوشته این نشریه بریتانیا، این اسناد مربوط به طرح مکانیزم اژدر در زیردریایی اچ.ام.اس آنسون، یک شناور از دسته “استیوت” در نیروی دریایی بریتانیا و با علامت “اسناد حساس رسمی” – دومین رده از سه رده طبقه بندی اسناد در دولت بریتانیا بودند.

در وبسایت وزارت دادگستری بریتانیا نوشته شده است: “افرادی که اطلاعات حساس رسمی را مدیریت می‌کنند باید به اصل حفظ محرمانگی اطلاعات به ویژه در زمانی که اسناد خارج از فرآیند کاری عادی یا مشخص تبادل شوند پایبند بمانند.”

بر اساس گزارش این نشریه بریتانیا، این اسناد در تشناب یک مشروب فروشی در شهر “بارو-این-فرنس” در شمال بریتانیا کشف شدند. این مکان فاصله ای نسبتا نزدیک به کارخانه کشتی سازی شرکت تسلیحات سازی BAE Systems’ داشته است که مخصوص ساخت شناورهای نیروی دریایی بریتانیا است.

یک منبع که مدعی شناسایی این اسناد در آن محل شد به این روزنامه گفت: “شب شلوغی بود و این مشروب فروشی مملوء از کارمندان بنادر اعم از نظامی و غیرنظامی بود.”

این منبع خاطرنشان کرد: “من وارد تشناب شدم و این طرح‌ها روی کف یکی از تشناب ها افتاده بودند و هر کسی می‌توانست آنها را پیدا کند.”

به نوشته پایگاه راشا تودی، این اسناد شامل توضیحاتی درباره سامانه اژدر در این زیردریایی بودند.

یک سخنگوی نیروی دریایی امریکا به نشریه سان گفت که این طرحها “اسناد آموزشی عمومی” بودند اما افزود که “شرایط کشف آنها” مورد تحقیقات قرارخواهد گرفت.

نیروی دریایی بریتانیا زیردریایی اچ.ام.اس آنسون را که سال گذشته میلادی به ناوگان این نیرو پیوست، “دارای سطح بالاترین توانمندی‌های نظامی ارتش بریتانیا” و “پیشرفته‌ترین زیردریایی قاتل-شکارچی” توصیف کرده است.

این شناور در ماه فبروری برای گذراندن برخی آزمون‌های دریایی به پایگاه دریایی کلاید در اسکاتلند منتقل شد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *