کاهش مبادلات تجاری از مرز تورخم

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که تجارت افغانستان و پاکستان از طریق گذرگاه مرزی تورخم کاهش یافته است.

به گزارش کابل۲۴، بربنیاد گزارش رسانه‌های پاکستانی، به رغم وعده‌های مقامات پاکستان درباره افزایش مبادلات تجاری با افغانستان از مسیر تورخم، میزان تجارت از این گذرگاه کاهش یافته است.

در گزارش روزنامه دان آمده که آمار رسمی نشان می‌دهد که  مبادلات از ۱.۳ میلیارد به ۸۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

اوج مبادلات تجاری میان دو کشور در سال ۲۰۱۶ به بیش از یک میلیارد دالر در سال می‌رسید. این روزنامه دلیل این کاهش را «کم شدن علاقه و عدم هماهنگی میان نهادهای دولتی» پاکستان عنوان کرده است.

رییس انجمن صادرکنندگان ایالت خیبرپختونخواه به این روزنامه گفته که مقامات پاکستانی اقدام عملی برای بالا بردن ظرفیت مرز تورخم و رفع مشکلات نکرده اند.

این در حالی است که اخیرا وزیر تجارت طالبان برای صحبت در مورد رفع موانع تجاری میان دو کشور به پاکستان سفر کرد.

روزنامه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که نورالدین عزیزی بر سر ساده‌سازی رویه‌ها و مقررات بازرگانی با سید نوید قمر؛ وزیر تجارت پاکستان، صحبت کرده است.

روزنامه اکسپرس تربیون نوشت که آن‌ها درباره افزایش تسهیلات گمرکی برای بالارفتن میزان مبادلات تجاری میان دو کشور صحبت کردند.

در همین حال، حاجی جابر شینواری؛ رییس انجمن صادرکنندگان ایالت خیبرپختونخوا گفت که حکومت پاکستان اراده‌ای برای گسترش مبادلات بازرگانی با افغانستان و حل مشکلات تاجران و موترداران ندارد.

زاهدالله شینواری؛ رییس اتاق تجارت و صنایع ایالت سرحد نیز به بی‌میلی حکومت پاکستان اشاره کرد. او به دان گفت که به رغم کاهش مبادلات تجاری با افغانستان، مقامات گمرکی میزان ترخیص کالاها را ۸۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۵ پایین آورده‌اند.

به باور او نبود موافقت‌نامه‌های تجاری، از جمله قرارداد تجارت آزاد، در کاهش تجارت میان دو کشور نقش داشته است.

یک تاجر پاکستانی به این روزنامه گفته که مقررات تجارت مرزی که پاکستان در سال ۲۰۱۶ عملی کرد، «عامل اصلی» افت مبادلات تجاری بوده است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *