روزنامه واشنگتن پُست در مورد هری بودا ماگر، یک جوان نیپالی نوشته است که او پاهایش را در نتیجه یک انفجار در افغانستان از دست داد، اما ماه گذشته و با استفاده از پاهای ساختگی قله اوریست را فتح کرد.
به گزارش کابل۲۴؛ روزنامه واشنگتن پُست روز سهشنبه، ۲ جوزا، با نشر گزارشی گفتهاست که هری بودا ماگر در دامنههای کوه هیمالیا تولد شد و هنگامی که ۱۹ سال سن داشت، به یک واحد ویژه اردوی بریتانیا بهنام «گورخا» پیوست و اکنون اورست را فتح کردهاست.
طبق این گزارش، این واحد نظامی در چهارچوب اردوی بریتانیا فعالیت میکند که چند تن از اعضایش با نظامیان این کشور به افغانستان نیز رفته بودند.
به گفته این روزنامه، ماگر در سال ۲۰۱۰ در جریان ماموریت در افغانستان زخمی شد و هر دو پایش از بالای زانو در نتیجه انفجار بمب در جنوب افغانستان قطع شد.
پس از بازگشت به نیپال، ماگر بارها تلاش کرد تا به هدفش که فتح قله اورست بود، دست یابد و در نهایت در اپریل سال روان میلادی، هنگامی که حدود ۱۳ سال از زخم برداشتنش در افغانستان میگذشت، توانست با پاهای ساختهگی به بلندترین قله جهان برسد.
او که از پاهای مصنوعی استفاده میکند پیش از این به چندین قله از جمله کوه توبکال در مراکش، کوه بن نویس در اسکاتلند و رشته کوه مون بلان در اروپا صعود کرده بود.
این در حالی است که او به دلیل وجود قانونی در نپال که کوهنوردی برای افراد با قطع عضو و نابینایان را ممنوع کرده بود، چندین سال امکان صعود به اورست را نداشت.
در نهایت دادگاه عالی نپال در سال ۲۰۱۸ این قانون را با فشار کوهنوردان از جمله خود هاری بودا ماگار لغو کرد.
«بدون پا، بدون محدودیت»
در وبسایت وی تصویرصعودش تحت عنوان «بدون پا، بدون محدودیت» منتشر شده است. او در این باره میگوید: « تا آنجا که بتوان زندگی خود را با آب و هوا و شرایط وفق داد، هر چیزی ممکن است. هیچ محدودیتی وجود ندارد، آسمان حد است.»
این در حالی است که سمیعالدین صدیقی، یک کوهنورد از افغانستان نیز به تاریخ ۱۷ ماه می سال روان میلادی، برای نخستینبار توانست قله اورست را فتح کند.
قله اورست (Everest) را بهعنوان بام جهان میشناسند. با وجود اینکه اورست مرتفعترین کوه جهان است؛ اما بهعنوان خطرناکترین قله برای صعود شناخته نمیشود و با تمام چالشها و ریسکهایی همچون ریزش برف کوچ و طوفانهایی وحشتناک، هر ساله افراد زیادی در صف صعود به اورست ایستادهاند.
قله اورست در جنوب آسیا، در مرز تبت و نپال و بلندترین نقطه رشتهکوههای هیمالیا قرار گرفته است.
این کوه مرز طبیعی میان منطقه خودمختار تبت در کشور چین و نپال محسوب میشود. کاتماندو پایتخت نپال بزرگترین شهر نزدیک به قله اورست است که در فاصله ۱۶۰ کیلومتری آن قرار دارد.