سکولاریسم چیست؟

سکولاریسم در واقع مهم ترین پدیده جهان غرب است در واقع سکولاریسم توانست جهان غرب را از قرون وسطی نجات بدهد و کشورهایی کاملا متفاوت ساخته غرب امروز عمدتاً حاصل همین سکولار شدن است که توانسته به جایگاه فعلی و امروزه خودش برسد.

سکولار شدن یعنی چه؟

کابل۲۴: در واقع سکولاریسم چنین معنایی دارد.این جهانی، دنیوی، گیتیانه و در واقع متضاد با دین است با مفاهیمی همچون روحانی، دینی، اخروی، و…….پس یک شخص سکولار در واقع از سکولار به عنوان یک دکترین سخن می‌گوید به این گونه که فلسفه ای است که در واقع اخلاق را بدون جزمیات دگم های دینی بنا می‌کند و در واقع یک شخص سکولار در پی ارتقاء علوم و فنون بشری است (زمینی) و نه آسمانی……

آیا سکولار شدن به معنی مخالفت با دین است؟

سکولار شدن در واقع مخالفت صریح با دین ندارد اما دقت کنید تمام تلاش خودش را می‌کند که زندگی مردم آسایش و رفاه شهروندان خودش که وظیفه دولت است باید بر زندگی این جهانی باشد و نه دغدغه های اُخروی…

یعنی در واقع سکولاریسم تلاش می‌کند برای ترقی فیزیکی اخلاقی فکری طبیعت بشر تا بالاترین مدارج ممکن حال دقت کنید لطفا در جامعه سکولار تمام تلاش چنین است منظور از این ترقی مقصود زندگانی است که شامل کمال عملی و اخلاق طبیعی در واقع وحدتی که اجازه می‌دهد در یک جامعه سکولار زندگی خودمان را با عقل سازگار کنیم.

پس در واقع می‌توانیم از واژه اومانیسم (انسان گرایی) نیز در این بخش استفاده کنیم در واقع یک شخص سکولار اومانیسم است و به انسان گرایی اعتقاد دارد و مفهومی کاملا غیر دینی دارد پس یک شخص سکولار به امورات تخطی ناپذیر دین باور ندارد به این دلیل که قوانین بشری را قابل بازنگری می‌داند.

نتیجه یک جامعه سکولار چه خواهد شد؟

۱_ بهبود زندگی این جهانی توسط ابزارهای مادی

۲_این که علم معجزه حی و حاضر این جهان است

۳_اینکه خیر در نیکی کردن است حتی آن که خیر در جهان دیگر در کار نباشد

۴_نیکی کردن در این جهان و پی جویی این نیکی خودش خیر است

سکولاریسم در تعریف کلی چیست و چگونه باید درک کنیم؟

در واقع سکولاریسم دین انسانیت است اما دینی که به امورات این جهان می‌پردازد و در واقع هر چه سعادت و کمالات بشر باشد در این جهان فراهم خواهد کرد و به ارمغان خواهد آورد و در اصل یک بیانیه استدلال فکری این جهانی است.

در جامعه سکولاریسم نیمکت ارزش بیشتری دارد تا منبر و آنانی که رنج می‌کشند گنج می‌یابند.

▪️برخورد یک جامعه سکولار با دین چگونه است ؟ و در واقع جایگاه دین کجاست؟

بسیاری از کاربران گرامی پرسش می‌کنند که در یک جامعه سکولار حضور دین و روحانیت چگونه است؟ و در واقع جایگاه دین چگونه و دین باوران چگونه خواهد بود؟ برخورد سکولار با آنان چگونه است؟

در یک جامعه سکولار دین یک امر کاملا خصوصی است به نکته ای که باید خیلی دقت کنید این است خصوصی شدن دین به معنای حذف دین نیست و تنها بحث خصوصی کردن دین است پس شخصی و اختیاری شدن دین شرط اصلی سکولار بودن است اگر بخواهم یک مثال بزنم می‌توانم از مسواک شخصی ساده!، مسواک شما مال خودتان است و بس لطفا مسواک خودتان را در دهان دیگران وارد نکنید به همین سادگی….

پس سکولار بودن به معنای حذف دین یا در واقع مرگ دین نیست بلکه دقیقا بحث شخصی کردن آن است….پس در یک جامعه سکولار هر شخصی دقت کنید هر شخصی هیچ فرقی هم ندارد در تمام اعمال و رفتار خودش هر آنچه که انجام می‌دهد با قوانین زمینی بشری سر و کار دارد و نه قوانین غیر قابل تغییر الهی پس در نتیجه در یک جامعه سکولار هیچ فردی مجبور نیست به اجبار تابع تفکرات دینی خاصی باشد و آنچه بالاترین مقام را دارد فقط و فقط قانون است و بس مگر آنکه آن فرد خودش پیرو دین خاصی باشد که خُب یک امر کاملا خصوصی است و اصلا بحثی نیست.

پس در یک جامعه سکولار اصلا بحث حذف دین نیست بلکه بحث شخصی کردن دین است.

پس جمع بندی این بخش چنین است که سکولار شدن به معنی حذف دین مردم ایران نیست و تنها یک جامعه سکولار در محتوی خودش به این هدف فکر می‌کند که دین را یک امر شخصی بکند و به جای قوانین مطلق دینی قوانین تغییر پذیر قانون را حاکم کند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *