شکایت رابرتز اسمیت سرباز استرالیایی متهم به «جنایت جنگی در افغانستان» رد شد

رابرتز اسمیت، کهنه‌سرباز استرالیایی در دعوی افترا علیه سه روزنامه که او را به دست‌داشتن در قتل شش غیرنظامی در افغانستان متهم کرده بودند، شکست خورد.

کابل۲۴: منابع رسانه‌ای، امروز پنج‌شنبه، ۱۱ جوزا، گزارش داده‌اند که شکایت رابرتز اسمیت نظامی استرالیایی علیه سه روزنامه در ارتباط با اتهام جرایم جنگی در افغانستان رد شده است.

آنتونی بسانکو، قاضی دادگاه فدرال در سیدنی روز پنجشنبه (۱ جون) در خلاصه‌ای از یافته‌های خود گفته است که از شش ادعای قتل که رابرتز اسمیت در آن‌ها متهم است، روزنامه‌ها چهار مورد آن را ثابت کرده‌اند.

او افزوده است که اقدامات افترا باید رد شود. با این حال رابرتز اسمیت تا اکنون از سوی دادگاه متهم به انجام هیچ جرمی نشده است.

رابرتز اسمیت، ۴۴ ساله که چندین افتخار نظامی کسب کرده، به‌دلیل اقداماتش در جریان مأموریت در افغانستان از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲، به‌عنوان یک قهرمان ملی شناخته می‌شود.

اما گزارش روزنامه‌های استرالیایی نشان می‌دهد که اسمیت در افغانستان از مرزهای درگیری نظامی قابل قبول فراتر رفته است و «رفتار وحشیانه با غیرنظامیان بی دفاع افغان» داشته است.

این در حالی است که سرباز نیروهای ویژه استرالیایی – که بالاترین مدال افتخار را از شرکت در جنگ افغانستان دریافت کرده، از این روزنامه‌ها در کشورش برای رسیدگی به پرونده «افترا» در مورد ارتکاب «جنایت جنگی در افغانستان» شکایت کرده بود.

دادگاهی در پرونده شکایت بن رابرتز اسمیت؛ سرباز استرالیایی، علیه سه روزنامه به اتهام افترا در ارتباط با جنایات جنگی در افغانستان شکایت او را رد کرده است.

این سه روزنامه گفته بودند این نظامی استرالیایی که دارای مدال‌های متعدد افتخار است، در خلال ماموریت در افغانستان مرتکب جرایم جنگی شده است.

این روزنامه‌ها همچنین او را متهم کرده‌اند که همقطارانش را مورد اذیت و آزار قرار داده و حتی به زنی که با او رابطه داشته مشت زده است.

گزارش‌های متعددی از «جنایت جنگی» برخی سربازان نیروهای ویژه استرالیایی در افغانستان منتشر شده است، وزارت دفاع استرالیا نیز این گزارش‌ها را با ایجاد کمیسیون ویژه‌ای بررسی می‌کند.

 

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *