دست‌کم ۷۸ پناهجو در دریای یونان جان باختند

بر این اساس گفته می‌شود که دست کم ۷۸ تن از پناهجویان در جریان این حادثه که پیش‌تر به دفعات در آب‌های ساحلی یونان روی داده جان باخته‌اند.

به گزارش کابل۲۴، این فاجعه مرگبارترین حادثه در سواحل یونان از زمان آغاز بحران مهاجران در سال ۲۰۱۵ است و نگرانی از افزایش تلفات همچنان وجود دارد. علت این حادثه هنوز به طور رسمی مشخص نشده است.

گارد ساحلی یونان پیش‌تر اعلام کرده بود که یکصد نفر از حادثه دیدگان در پی واژگونی قایق پناهجویان در نزدیکی شبه‌جزیره پلوپونز نجات یافته‌اند.

در بیانیه گارد ساحلی یونان آمده است: «عملیات گسترده‌ نجات پس از واژگونی یک قایق ماهیگیری حامل پناهجویان از اوایل بامداد چهارشنبه در حومه پیلوس (شبه جزیره پلوپنز) آغاز شده است.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شمار دقیق پناهجویانی که در پی واژگون شدن این قایق ماهی‌گیری دچار حادثه شده‌اند هنوز از سوی مقامات یونانی اعلام نشده است.

به گفته این منبع، قایق حامل پناهجویان در آب‌های بین‌المللی و در ۴۷ مایلی سواحل پیلوس واقع در دریای یونان دچار حادثه شده است.

مبدا و مقصد این قایق کدام کشورها بوده‌اند؟

گفته می‌شود که در این عملیات نجات علاوه بر قایق‌های گشتی پولیس بندری، یک فروند ناوچه نیروی دریایی یونان، یک فروند هواپیما، یک فروند بالگرد نیروی هوایی و همچنین شش فروند قایق دیگر که در منطقه در حال تردد بودند، شرکت داشتند.

بر پایه اطلاعات اولیه‌ای که از سوی مقامات یونانی در اختیار رسانه‌ها گذاشته شده، قایق حادثه دیده پناهجویانی را از لیبیا به سمت سواحل ایتالیا حمل می‌کرد.

یونان با داشتن مرزهای دریایی طویل به موازات مرزهای خارجی اتحادیه اروپا در شرق مدیترانه، گذرگاهی مطلوب برای پناهجویانی به شمار می‌رود که معمولاً از مبدا ترکیه عازم شمال اروپا هستند.

بسیاری از کشتی‌های حامل پناهجویان اغلب در دریای اژه که یونان و ترکیه را از هم جدا می‌کند دچار حوادث مرگبار شده‌اند؛ این در حالیست که یونان اغلب متهم به بازگرداندن «غیرقانونی» قایق‌های حامل پناهجویان است.

علاوه بر این گذرگاه، مهاجران همچنین سعی می‌کنند با عبور از آب‌های دریای مدیترانه در جنوب پلوپونز یا جزیره کرت، مستقیماً عازم ایتالیا شوند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *