کمیسیون حقوق بشر پاکستان تصمیم دولت آن کشور در مورد اخراج پناهجویان غیرقانونی افغانستان را در تضاد با قوانین بینالمللی حقوق بشر دانسته و خواستار لغو فوری آن شده است.
به گزازش کابل۲۴؛ این کمیسیون در اعلامیهای که عصر روز (چهارشنبه، ۱۲ میزان) منتشر کرده، نوشته است که برای لغو این تصمیم و امضای کنسوانسیون سال ۱۹۵۱ سازمان ملل متحد در مورد حقوق پناهندگان توسط دولت پاکستان، به شدت لابی میکند.
در اعلامیهی این کمیسیون آمده است که «تصمیم دولت برای اخراج بیش از یک میلیون مقیم خارجی غیرقانونی طی ۳۰ روز، به اتهام ارتباط آنها با گروههای تروریستی و جنایتکار، نه تنها نشاندهندهی فقدان شفقت و دلسوزی است، بلکه نشاندهندهی نگاه کوتهنظرانه و محدود نسبت به امنیت ملی نیز است».
کمیسیون حقوق بشر پاکستان گفته است که اکثریت افرادی را که در معرض اخراج قرار دارند، پناهجویان آسیبپذیر اهل افغانستان و افراد بدون تابعیتی هستند که پاکستان برای چندین نسل خانه آنها بوده است.
این کمیسیون گفته است که مسئول دانستن این افراد بهخاطر اشتباهات عدهای مشخص، غیرقابل قبول است.
کمیسیون حقوق بشر پاکستان گفته است که پناهجویان افغانستان «حق اخلاقی دارند که در این کشور پناه بگیرند و با آنها با عزت و همدلی رفتار شود».
دولت پاکستان روز سهشنبه اعلام کرد که به پناهجویان و مهاجران «غیرقانونی» تا اول ماه نوامبر مهلت میدهد که این کشور را ترک کنند و پس از آن از سوی پولیس این کشور اخراج خواهند شد.
سرفراز بوگتی، وزیر داخلهی موقت پاکستان در یک نشست خبری همچنین گفت که شهروندان افغانستان از اول سال جاری میلادی تا اکنون ۱۴ حملهی انتحاری در آن کشور انجام دادهاند.
پاکستان همچنین اعلام کرده است که پس از اول نوامبر هیچ فردی بدون پاسپورت و ویزا وارد آن کشور شده نمیتواند.
افغانستان خواستار تجدیدنظر پاکستان در مورد این تصمیم شده است.
ذبیحالله مجاهد، گفته است که مهاجرین افغانستان در مشکلات امنیتی پاکستان دست ندارند و افزوده است که «تا مدتی که مهاجرین افغان به اختیار خود و آهسته از پاکستان بیرون میآیند، تا آن زمان باید حکومت پاکستان تحمل داشته باشد».
بر اساس آمار کمیساری عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد، ۳.۷ میلیون پناهجوی اهل افغانستان در پاکستان بسر میبرند که تنها ۱.۳ میلیون نفر آنان دارای مدارک و اسناد اقامت رسمی هستند.