خلیل‌زاد خواستار بررسی دارایی‌های مصادر شده مهاجران افغان در پاکستان شد

زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان از نهادهای بین‌المللی خواسته تا گزارش‌های مبنی بر مصادره اموال مهاجران و پناهجویان افغان که از پاکستان اخراج می‌شوند را بررسی کنند.

کابل۲۴: پس از نشر گزارش‌ها مبنی بر مصادره اموال مهاجران افغان حین اخراج از پاکستان، زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، روز دوشنبه، ۱۵ عقرب گفت که نهادهای بین‌المللی گزارش‌های مصادره اموال این مهاجران را بررسی کنند.

او همچنین گفت که اخراج شدگان به کمک‌های اضطراری نیاز دارند.

این در حالی است که مهاجران افغان که به زور از پاکستان اخراج شده‌اند می‌گویند که علاوه بر خانه‌ها، دام‌های‌شان در آن کشور باقی مانده و پولیس پاکستان به آن‌ها حتی اجازه انتقال بسیاری از وسایل شخصی‌شان را نداده است.

پاکستان روند اخراج بیش از ۱.۷ میلیون مهاجر افغان بدون اسناد را آغاز کرده و ده‌ها هزار مهاجر از ترس دستگیری به افغانستان فرار کرده‌اند.

پولیس پاکستان نیز شماری از این پناهجویان را دستگیر و به مراکز نگهداری برای اخراج به افغانستان انتقال داده است.

آقای خلیلزاد گفته که «اخراج مهاجران افغان بدون هماهنگی قبلی با مقامات افغانستان یا کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل» انجام شده‌است.

مهاجران افغان از دو گذرگاه مرزی تورخم و چمن پاکستان را ترک می‌کنند.

افغانستان اردوگاه‌هایی را ایجاد کرده‌اند تا پناهجویانی که اخراج شده‌اند آنجا بمانند و منتظر انتقال به محلات اصلی خود در افغانستان باشند.

چندی پیش خان جان الکوزی؛ رییس اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان گفت که سرمایه‌های مهاجران افغان به ارزش بیش از چهار میلیارد دالر در پاکستان ضبط شده است.

او همچنین گفته بود که کارخانه‌‌ها و لاری‌های باربری بخشی از سرمایه‌های ضبط شده است.

او افزود که وضعیت ۵۰۰ کارخانه قالین بافی در کراچی و کویته و حدود دو هزار لاری بازرگانان افغان در پاکستان هنوز نامشخص است.

دولت پاکستان در باره گزارش‌های مبنی ضبط اموال پناهجویان افغان چیزی نگفته‌است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *