کشت تریاک؛ مدودف افغانستان را تحسین کرد ناتو را متهم

دیمیتری مدودف، رییس جهمور سابق و معاون شورای امنیت ملی روسیه، ادعا می‌کند که طی ۲۰ سال گذشته امریکا به صادرات هرویین افغانستان به روسیه و کشورهای متحد مسکو علاقه‌مند بود.

خبرگزاری تاس روز شنبه، ۲۰ عقرب، به نقل از مدودف گزارش داده که ا.ا.ا در یک سال بیشتر نسبت به امریکا و متحدانش طی ۲۰ سال گذشته برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان تلاش کرده‌اند.

این مقام روسیه ادعا کرده است: «در کمتر از یک سال ا.ا.ا، صرف نظر از این‌که ما در مورد آن چه احساسی داشته باشیم، کاری را انجام دادند که ایتلاف ناتو به رهبری امریکا که ظاهراً در حال مبارزه با تروریسم در این کشور بود، در طول دو دهه نتوانست انجام دهد. این چیزی است که اتفاق می‌افتد.»

وی این اظهارات را پس از نشر گزارش تازه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC)، بیان کرده است.

طبق این گزارش، تولید تریاک در افغانستان ۹۵ درصد کاهش یافته و از شش هزار و ۲۰۰ تن تولید در سال ۲۰۲۲ به ۳۳۳ تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

این در حالی است که پیش از این برخی از مقام‌های ایرانی گزارش سازمان ملل در مورد کاهش تولید تریاک در افغانستان را رد کرده و گفتند که بررسی‌های مرزی تهران نشان‌دهنده کاهش تولد مواد مخدر در افغانستان نیست.

شواهد بدست آمده نشان می‌دهد حکومت ا.ا.ا بیش از هر دولت دیگری در کاهش کشت خشخاش موفق بوده است، به طوری که کارشناسان می‌گوید که کشت سالانه می‌تواند ۸۰ درصد از سال گذشته کمتر باشد.

در این شرایط کشت محصولاتی با سود پایین‌تر مانند گندم جایگزین خشخاش شده است. کشاورزانی که مجبور به تغییر رویه در کشت محصول شده‌اند، می‌گویند تحت فشار شدید اقتصادی قرار گرفته‌اند.

مولوی هبت الله آخوندزاده، در فرمانی در تاریخ ۱۴ حمل ۱۴۰۱ کشت کوکنار و تولید مواد مخدر را در سراسر کشور ممنوع اعلام کرد.

این فرمان در یک نشست خبری در وزارت داخله اعلام شد. در فرمان گفته شده است که از تاریخ صدور این فرمان کشت مواد مخدر در کشور ممنوع می‌باشد.

در فرمان گفته شده است که از این پس به کسی اجازه داده نمی‌شود که دست به کشت مواد مخدر در کشور بزند. در کنار ممنوعیت کشت خشخاش، در فرمان گفته شده است که استفاده، قاچاق و خرید و فروش هر گونه مواد نشه آور ممنوع می‌باشد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *