سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز عصر سه‌شنبه ۱۲ دسامبر در جلسه اضطراری قطعنامه‌ای را مبنی بر درخواست آتش‌بس فوری در غزه با ۱۵۳ رای موافق در مقابل ۱۰ رای مخالف و ۲۳ رای ممتنع به تصویب رساند.

به گزارش کابل‌۲۴؛ این قطعنامه مجمع عمومی اگرچه از نظر سیاسی مهم تلقی می‌شود، اما برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، الزام‌آور نیست. ایالات متحده هفته گذشته در جلسه شورای امنیت مانع تصویب قطعنامه آتش‌بس شده بود.

مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه روز سه‌شنبه از همه طرف‌های درگیر جنگ در غزه خواسته است تا با پیروی از قوانین بین‌المللی آتش‌بس فوری برقرار کنند.

این قطعنامه همچنین خواستارفراهم کردن دسترسی بشردوستامه به گروگان‌ها و همچنین آزادی «فوری و بی‌قید و شرط» آن‌ها شده است.

سفیر عربستان در اظهاراتی پس از این رای‌گیری گفت: ما از همه کسانی که از پیش‌نویس قطعنامه‌ای که به تازگی با اکثریت قاطع به تصویب رسید و از آن حمایت کردند، تشکر می‌کنیم. این نشان دهنده موضع بین‌المللی برای درخواست برای اجرای این قطعنامه است.

این رای روز سه‌شنبه پس از شکست در تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در روز جمعه انجام شد که به همین ترتیب خواستار آتش بس بشردوستانه بود.

سفیر مصر در سازمان ملل متحد نیز پیش‌نویس قطعنامه را “متوازن و بی‌طرفانه” خواند و خاطرنشان کرد که این قطعنامه خواستار حفاظت از غیرنظامیان دو طرف و آزادی همه اسیران است.

اما سفیر اسرائیل در مجمع عمومی به درخواست‌ها برای آتش‌بس اعتراض کرد و سازمان ملل را “لکه‌ای اخلاقی” برای بشریت خواند.

افغانستان رای مثبت داد

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد می‌گوید که افغانستان در دهمین نشست این سازمان از رای مثبت برای آتش‌بس فوری برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به غزه استفاده کرده است.

فایق در صفحه ایکس نوشته است که دهمین نشست «خاص و اضطراری» مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه، ۲۱ قوس، برگزار شد.

سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد افزوده که قطع‌نامه پیشنهادی شامل حفاظت از غیرنظامیان، آزادی همه گروگان‌ها و دسترسی به کمک‌های بشردوستانه است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *