دانشمندان تاثیر هر دو جنگ هستهای منطقهای و جهانی را تجزیه و تحلیل کردند و به این نتیجه رسیدند که در طی این دو جنگ، به ترتیب ۵ مگاتون و ۱۵۰ مگاتون دوده منتشر شده است.
واضح است که جنگ اتمی برای ما و سیاره ما فاجعه بار خواهد بود، اما این جنگ چقدر میتواند فاجعه بار باشد؟ یک مطالعه جدید تأثیر دود ناشی از یک جنگ هستهای بر جو سیاره ما را مدلسازی کرده است. نتایج قابل پیش بینی شده، بسیار تیره و تار است.
به گزارش کابل۲۴، به نقل از ScienceAlert، مدلهای مورد استفاده در این مدلسازی، برخی از به روزترین و با جزئیاتترین مواردی هستند که تا کنون به کار گرفته شده اند و به بررسی عوامل اصلی واکنشهای شیمیایی پیچیدهای است که در استراتوسفر (یکی از سطوح پایین جو زمین) رخ میدهد، میپردازند.
آنچه که یافتههای جدید به آن اشاره میکنند این است که آسیب به محیط زیست میتواند شدیدتر و طولانیتر از مطالعات قبلی باشد. خسارت ناشی از اثر حرارت اولیه انفجارهای هستهای و همچنین از بین رفتن لایه ازن متعاقب آن را باید در نظر گرفت.
اگرچه ما گمان میکردیم که لایه ازن پس از جنگ هستهای نابود میشود و این باعث افزایش نور ماوراء بنفش در سطح زمین میشود، اما اگر دود زیاد باشد، نور ماوراء بنفش را مسدود میکند.
در حال حاضر، برای اولین بار، دانشمندان نحوه عملکرد این روش را محاسبه کردهاند و نحوه وابستگی آن به میزان دود را نیز تعیین کردهاند.
دانشمندان تاثیر هر دو جنگ هستهای منطقهای و جهانی را تجزیه و تحلیل کردند و به این نتیجه رسیدند که در طی این دو جنگ، به ترتیب ۵ مگاتون و ۱۵۰ مگاتون دوده منتشر شده است. محققان دریافتند که یک جنگ جهانی در طی ۱۵ سال به طور متوسط ۷۵ درصد از لایه ازن را از نابود میکند، در نتیجه یک جنگ منطقهای منجر به از دست رفتن ۲۵ درصد لایه ازن در مدت ۱۲ سال میشود.
بر اساس تحقیقات انجام گرفته، اگرچه دود در ابتدا اشعه خورشید را مسدود میکند، اما انفجارهای قویتر از اشعه ماوراء بنفش در عرض چند سال رخ میدهد، که میتواند از طریق آسیب به لایه ازن به سطح زمین برخورد کند.
با تغییرات نور ماوراء بنفش به همه چیز، باید منتظر عواقب وحشتناکی باشیم؛ از سرطان پوست گرفته تا آسیب بسیار جدی به فرآیندهای کشاورزی و کل اکوسیستم ها. رسیدن مقدار بیشتری از نور ماوراء بنفش به سیاره ما میتواند پیامدهای عمیقی برای هر کسی و هر چیزی که از انفجارهای اولیه جان سالم به در برده است، داشته باشد.
اولین مدلهای جنگ هستهای در دهه ۱۹۸۰ زمستان هستهای سختی را پیش بینی میکردند. با دود ناشی از انفجارها و آتش سوزیهای بعدی خورشید و گرمای آن را مسدود میکردند. مدلهای بعدی از آن زمان در نظر گرفته اند که چگونه افزایش دما میتواند از طریق گرمایش استراتوسفر بر لایه ازن تأثیر بگذارد.
این مهم است که به خاطر داشته باشید که زرادخانههای هستهای نیز همچنان در حال تغییر هستند: کشورهایی مانند هند و پاکستان به احتمال زیاد سلاحهای بیشتر و سلاحهای قوی تری به دست آورده اند، در حالی که برای ایالات متحده و روسیه، این روند برعکس است.
این مطالعه قصد دارد تا آنجا که ممکن است از بسیاری از این ملاحظات مختلف استفاده کند تا تفاوتهای احتمالی بین جنگ هستهای جهانی و منطقهای را نشان دهد – با نتیجه نهایی این که هیچ فرقی از تأثیرات دهههای بعد، صرفنظر از جایی که روی زمین هستید، ندارد.
به گفته دانشمندان، علاوه بر همه مرگ و میرهایی که تقریباً بلافاصله اتفاق میافتد، اثرات آب و هوایی و اثرات اشعه UV نیز گسترده خواهد بود. این عواقب فقط مختص به محل وقوع جنگ نیست. آنها جهانی هستند، بنابراین زندگی همه ما را تحت تأثیر قرار خواهند داد.