پارلمان فرانسه با دادن رأی عدم اعتماد، نخستوزیر این کشور را برکنار کرد و دولت فرانسه برای اولین بار در ۶۰ سال اخیر، منحل شد.
به گزارش کابل۲۴، پیشتر اعلام شده بود که پارلمان فرانسه برای بررسی لایحه برکنار نخستوزیر این کشور تشکیل جلسه دهد و برخی قانونگذاران فرانسوی قصد دارند به او رأی عدم اعتماد بدهند.
«میشل بارنیه» نخستوزیر فرانسه که با تصویب خودسرانه یک لایحه بودجه بدون تایید کنگره، مورد غضب احزاب اپوزیسیون قرار گرفته، دیروز شاهد برگزاری جلسه پارلمان فرانسه برای بررسی رأی اعتماد بود.
او پیشتر در واکنش به تلاش پارلمان فرانسه برای برکناری خود گفته بود که مشکلات مالی فرانسه با رای عدم اعتماد به او «از بین نخواهد رفت.»
طبق گزارش منابع خبری، پارلمان فرانسه به برکناری بارنیه رأی داده است و با رأی عدم اعتماد پارلمان به او، بارنیه بهعنوان سیاستمداری به یادگار ماند که کوتاهترین دوران نخستوزیری را در تاریخ فرانسه داشت.
طبق گزارش گزارش روزنامه «تلگراف»، ۲ لایحه برای دادن رأی عدماعتماد به بارنیه در جریان است. رأیگیری بر سر برکناری وی امروز و پس از بازگشت «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه از سفر به عربستان، برگزار شدهاست.
پس از آنکه بارنیه با استفاده از اختیارات خود و بدون تایید پارلمان این کشور، یک لایحه مرتبط با بیمه اجتماعی را تصویب کرد، ائتلاف مخالف چپگرا در پارلمان فرانسه خواستار رأی عدماعتماد برای کابینه و انحلال دولت شده است.
میشل بارنیه که برای جلب رضایت حزب راستگرای «اجتماع ملی» در یک لایحه امنیت اجتماعی، در آخرین دقایق تغییراتی در این لایحه اعمال کرده بود، در نهایت خطر انحلال دولت را به جان خرید و این لایحه را با استفاده از اختیارات ویژه نخستوزیر و بدون نیاز به رأی موافق پارلمان، تصویب کرد.
نخستوزیر فرانسه که از جریان راست میانه برآمده، در ماه سپتامبر توسط «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه، مامور تشکیل دولت شد. خشم شدید ائتلاف چپگرای پارلمان فرانسه از این اقدام ماکرون باعث شده تا رئیسجمهور فرانسه و دولت بارنیه به حمایت حزب راست افراطی «اجتماع ملی» وابستگی شدیدی داشته باشند.
قابل ذکر است که با توجه به آنکه انحلال پارلمان فرانسه تا جولای ۲۰۲۵ ممنوع است، فرانسه قبل از برگزاری انتخابات جدید، با ماهها بلاتکلیفی مواجه خواهد بود.
کارشناسان میگویند بحران فعلی در فرانسه نشان میدهد که تشکیل دولت باثبات در شرایط فعلی غیرممکن به نظر میرسد و بسیاری، استعفای ماکرون را تنها راهحل ممکن میدانند.