مهمترین گزینه جانشینی ایمن الظواهری، رهبر القاعده که روز اول اگست توسط حمله پهپادی امریکا در افغانستان کشته شد، سیف العدل، جنرال سابق ارتش مصر و از اعضای جهاد اسلامی مصر است.
به گزارش کابل۲۴ به نفل از یورنیوز، سیف العدل از سوی پولیس فدرال امریکا در ارتباط با بمب گذاری ۷ اگست ۱۹۹۸ در سفارتهای آمریکا در دارالسلامِ تانزانیا و نایروبی کنیا تحت تعقیب است. در این حملات ۲۲۴ غیرنظامی کشته و ۵۰۰۰ نفر زخمی شدند. او به توطئه برای کشتن اتباع ایالات متحده، قتل، تخریب ساختمانها و اموال آمریکا و نابودی تاسیسات دفاعی ملی امریکا متهم است.
برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت خارجه ایالات متحده برای اطلاعات مرتبط با سیف العدل تا ۱۰ میلیون دالر پاداش اعلام کرده است. سیف العدل از فرماندهان ارشد، عضو شورای رهبری (مجلس الشورا) و همچنین فرمانده کمیته نظامی القاعده است و به باور وزارت امور خارجه آمریکا در ایران به سر میبرد.
در صفحه اینترنتی وزارت امور خارجه امریکا موسوم به «پاداش برای عدالت»، العدل پس از بمب گذاری سال ۱۹۹۸ به جنوب ایران نقل مکان کرده و تحت محافظت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
وزارت خارجه امریکا در توضیح بیشتر در خصوص وی آورده است که مقامات ایرانی در اپریل ۲۰۰۳ میلادی العدل و دیگر رهبران القاعده مقیم ایران را تحت بازداشت خانگی قرار دادند و العدل و ۴ رهبر دیگر القاعده در سپتامبر ۲۰۱۵ در ازای آزادی دیپلمات ایران که در یمن توسط القاعده ربوده شده بود، آزاد شدند. او همچنین فرمانده نظامی تحت فرمان ابومصعب الزرقاوی، موسس القاعده عراق که بعدا به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) تبدیل شد، بود.
مرکز مبارزه با تروریسم آکادمی نظامی ایالات متحده میگوید سیف العدل که متولد ۱۱ آوریل ۱۹۶۰ یا ۱۹۶۳ است، در اوایل دهه ۸۰ میلادی فعالیت خود را در ارتش مصر آغاز کرد و در سال ۱۹۸۷ سرهنگ نیروهای ویژه شد. وی در بهار ۱۹۸۷ در رابطه با احیای سازمان تنظیم الجهاد که شش سال پیش از آن انورسادات، رئیس جمهوری وقت مصر را به قتل رسانده و مسئولیت آن را بر عهده گرفته بود، در قاهره دستگیر شد.
او در خاطراتش مینویسد: «به نظر من برادرانمان در جنبش الجهاد وگروه اسلامی فاقد تجربه عملی هستند تا بتوانند به تغییر در جامعه دست یابند. فکر میکنم این امر ناشی از شور و شوق بیش از حد آنان است که در برخی موارد منجر به بی تدبیری و اقدام عجولانه میشود.
العدل در اوایل دهه ۹۰ میلادی به همراه برخی دیگر از عوامل ارشد القاعده، به آموزش اطلاعاتی و نظامی اعضای القاعده و دیگر گروههای وابسته در افغانستان، پاکستان و سودان پرداختند. وی همچنین در سالهای ۱۹۹۲ و ۱۹۹۳ به اعضای القاعده و قبایل سومالی که مقابل نیروهای آمریکایی جنگیدند، آموزشهای نظامی داد.
العدل در ۲۳ سپتامبر ۲۰۰۱ در فهرست فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ رئیس جمهور آمریکا قرار گرفت و مشمول تحریمهای این کشور علیه تروریستهای بینالمللی شد. در نتیجه کلیه اموال و منافع العدل که تحت صلاحیت قضایی ایالات متحده است مسدود شد و آمریکاییها از هرگونه معامله با او منع شدند. همچنین العدل در فهرست تحت تعقیبترین تروریستهای اف بی آی قرار گرفت.