نسل جوان جاپان کمتر از والدین خود الکل مینوشند؛ عادتی که اگرچه از سوی پزشکان ستوده میشود اما باعث شده که درآمدهای مالیاتی حاصل از فروش نوشیدنیهایی الکلی در این کشور حتی ساکی (شراب برنج) بطور قابل توجهی کم شود.
به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورنیوز، به همین دلیل سازمان مالیاتی جاپان یک رقابت ملی را برگزار کرده و به افرادی که بتوانند با ابتکاراتی جدید، مصرف نوشیدنیهای الکلی را در این کشور افزایش دهند و با این کار به تقویت این صنعت نیز کمک کنند، جایزه میدهد.
این رقابت ملی در چهارچوب کمپینی به نام «زنده باد ساکی» در حال برگزاری است و در جریان آن از افراد ۲۰ تا ۳۹ ساله خواسته شده که ایدههای تجاری خود برای افزایش مصرف نوشیدنیهای الکلی، از آبجو گرفته تا انواع شراب و ویسکی را برای برگزارکنندگان این رقابت بفرستند.
شرکت کنندگان میتوانند ایدههایشان را در قالب تبلیغات، برندسازی و حتی برنامههای پیشرفتۀ مرتبط با هوش مصنوعی ارائه دهند.
در جاپان در سال ۱۹۸۰ میلادی، مالیات بر الکل ۵ درصد از کل درآمدهای مالیاتی این کشور را تشکیل میداد اما این رقم در سال ۲۰۲۰ میلادی به ۱.۷ درصد رسید.
اداره مالیات جاپان معتقد است تغییر عادات جاپانیها و مصرف کمتر آنها، عمدتا در طول همهگیری ویروس کرونا شکل گرفته است.
سالخوردگی جمعیت این کشور نیز در کاهش فروش نوشیدنیهای الکلی بیتاثیر نبوده است؛ بویژه آنکه بر اساس برآوردهای بانک جهانی، حدود یک سوم (۲۹ درصد) جمعیت جاپان ۶۵ سال و بالاتر از آن سن دارند.
واکنشها به این کمپین متفاوت بوده است؛ برخی آن را ترویج یک عادت ناسالم میدانند و مخالف این کار اداره مالیات هستند و برخی نیز به سرعت وارد عمل شدهاند و ایدههای عجیب و غریبی را برای برگزارکنندگان کمپین فرستادهاند.
شرکت کنندگان تا پایان سپتامبر فرصت دارند تا ایدههای خود را ارائه دهند. پس از آن، بهترین طرحها به کمک کارشناسان تکمیل میشود و در ماه نوامبر از طرح نهایی رونمایی و اجرای آن آغاز میشود.