عبدالسلام حنفی؛ معاون اداری ریاستالوزرای طالبان در دیدار با طارق علی بخیت، نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان، از شرکتهای کشورهای اسلامی خواسته است تا در عرصههای استخراج معادن، تولید انرژی، مواصلات و سایر عرصهها در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
به گزارش کابل۲۴؛ عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاستالوزرای طالبان، روز دوشنبه، ۱۵ حوت، در دیدار با آقای بخیت گفته است که اگر از نمایندهگان طالبان در نشستهای سازمان همکاری اسلامی دعوت شود، نتیجه موثر در قبال خواهد داشت.
طارق علی بخیت نیز در دیدار با آقای حنفی در مورد نشست اخیر وزیران خارجه کشورهای عضو این سازمان که در آن بر تداوم کمکهای بشردوستانه به افغانستان تاکید صورت گرفت، معلومات داده است.
بربنیاد تازه ترین پژوهش زمین شناسی که در دانشنامۀ اقتصاد منتشرشده است، افغانستان با داشتن معادن لاژورد، طلا، زغال سنگ، آهن، مس، بیرایت و نیز ذخایرنفت و گاز طبیعی ودیگر مواد معدنی ازغنی ترین کشورها درداشتن منابع طبیعی به شمارمی رود.
بربنیاد این پژوهش، افغانستان ۶ معدن لاژورد دارد که مهمترین آن معدن لاژورد سرسنگ بدخشان است.
ازمیان ۶ معدن طلا نیزمهمترین معدن طلای افغانستان دریفتل بدخشان موقعیت دارد ودامنۀ آن تا ولایت قندهار گسترش یافتهاست.
معادن آهن نیز از بزرگترین ظرفیت های معدنی کشور به شمار میروند چنان که درکنار معدن آهن حاجی گک که ذخیرۀ آن بیش ۱۰۸ میلیارد تن تخمین شده است، ۷ معدن دیگر در سلسله کوههای بابا تثبیت شدهاند.
این پژوهش نشان میدهد که افغانستان درحدود ۱۲ معدن بزرگ مس دارد که مهمترین آنها معدن مس عینک است.
از سویی هم افغانستان درحدود ۲ میلیون تن بیرایت، که در پالایش نفت وگاز استفاده می شود، درجنگل های هرات دارد.
درهمین حال معادن بزرگ زغال سنگ و تثبیت ذخیره های بزرگ نفت وگاز از ظرفیت های بزرگ مواد سوخت درکشور را تشکیل میدهند که موجودیت آن ها برای خود کفایی کشور مهم گفته شدهاست.
طالبان در یک سال گذشته تمرکز جدی روی استخراج معادن دارند.