مسوولان صندوق امانی افغانستان در سویس میگویند که این صندوق از زمان تاسیس تاکنون ۳۳۷ میلیون دالر سود کردهاست.
کابل ۲۴: یک عضو هیات مدیره این صندوق تاکید میورزد که صندوق امانی به گونهی مستقل عمل کردهاست که هدف آن ثبات ارزش پولی، حفظ قیمتها و ثبات سکتور مالی است.
شاه محمد محرابی عضو هیات مدیره صندوق امانی افغانستان گفت: «این صندوق به گونه مستقل عمل کرده و به هدف، دریافت، حفاظت و هزینه آن بخاطر فایده مردم افغانستان فعالیت میکند. ثبات ارزش پولی و حفظ قیمتها و اساسیترین هدف آن ثبات سکتور مالی است. این صندوق بخاطر اهداف بشری ایجاد نشده است.»
وزارت اقتصاد بار دیگر از جامعه جهانی میخواهد تا داراییهای مسدود شده افغانستان را آزاد کنند.
عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: «تمام داراییهای افغانستان که در خارج از کشور مسدود و بلوکه شده، حق مشروع و منطقی مردم افغانستان است. بنابراین ما میخواهیم که هرچه زودتر این پولها در دست مردم افغانستان و امارت اسلامی قرار گیرد تا در راستای رشد و توسعه اقتصادی کشور مورد استفاده قرار گیرد.»
سخی احمد پیمان معاون اول اتاق صنایع و معادن افغانستان گفت: «امیدوارم جامعه جهانی از این فشارهای اقتصادی دست بردارد تا منفعت آن به مردم افغانستان برسد. مثلاً اگر سکتور خصوصی از آن استفاده کند، به اقتصاد، ایجاد زمینه کار و فقرزدایی کمک خواهد کرد.»
پس از تحولات سیاسی در آگست ۲۰۲۱ میلادی در کشور، بیش از ۹ میلیارد دالر داراییهای کشور در بانکهای ایالات متحده و بانکهای اروپایی منجمد شده است که از این میان ۳.۵ میلیارد دالر به صندوق امانی انتقال یافت، اما تاکنون سرنوشت شش میلیارد دیگر داراییهای کشور روشن نیست.
چین، روسیه و ایران بارها از امریکا خواستهاند که داراییهای مسدود شده افغانستان را آزاد کنند.