افغانستان به قطعنامه محکومیت حمله روسیه به اوکراین رای مثبت داد

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، به قطع‌نامه مجمع عمومی این سازمان در محکومیت حمله روسیه به اوکراین رای مثبت داده است.

به گزازش کابل۲۴ رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند که سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه، ۵ حوت، با اکثریت قاطع آرا در قطع‌نامه‌ای خواستار خروج نیروهای روسیه از اوکراین و پایان درگیری‌ها شده است.

در جریان این رای‌گیری، ۱۴۱ کشور به‌ شمول افغانستان به این قطع‌نامه رای مثبت، ۳۲ کشور رای ممتنع و هفت کشور از جمله روسیه رای منفی داده‌اند.

مجمع عمومی سازمان ملل در این قطع‌نامه خواستار برقراری صلح در اسرع وقت شده است.

در این قطع‌نامه یک بار دیگر بر حمایت از «حاکمیت» و «تمامیت ارضی» اوکراین تاکید شده و هر گونه ادعای روسیه بر بخش‌هایی از اوکراین که «تحت اشغال» دارد، رد شده است.

مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت قاطع آرا خواستار خروج «فوری» روسیه از خاک اوکراین شد.

 این قطعنامه با ۱۴۱ رای مثبت در مقابل ۷ رای منفی و ۳۲ ممتنع تصویب شد. ایران، هند و چین از جمله کشورهایی هستند که به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

ایران در جریان رای گیری ماه اکتبر مجمع عمومی به قطعنامه پیشنهادی رای منفی داده بود.

کشورهای عضو سازمان ملل متحد در این قطعنامه ضمن تاکید بر احترام به تمامیت ارضی اوکراین، از روسیه خواسته‌اند تا هرچه سریعتر و بدون قید و شرط از این کشور خارج شوند.

این قطعنامه در آستانه نخستین سالگرد حمله روسیه به اوکراین تصویب شد.

وزیر امور خارجه جاپان با ابراز امیدواری به برگزاری «اجلاسی برای صلح» در روز پنج‌شنبه، گفت:

«سال آینده دیگر نباید برای بزرگداشت دومین سالگرد این جنگ تجاوزکارانه بی‌معنی ملاقات کنیم».

اما کاترین کولونا، همتای فرانسوی او در تریبون سازمان ملل هشدار داد: «روسیه هیچ تمایلی برای صلح نشان نمی‌دهد و هیچ صلحی جز سکوت مردگان و ویرانه‌ها نمی‌شناسد.»

اوکراین و متحدانش امیدوارند این متن حداقل همان تعداد رای را که پیشتر به قطعنامه سازمان ملل در محکومیت الحاق چندین سرزمین اوکراین به روسیه داده شده بود، به دست بیاورد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *