امریکا و اروپا از حضور القاعده در افعانستان ابراز نگرانی کردند

نمایندگان ویژه امریکا و اتحادیه اروپا در واشنگتن درباره وضعیت افغانستان دیدار و از ادامه حضور تروریستان در افغانستان، به‌ویژه شبکه القاعده به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گزارش کابل۲۴،  وزارت خارجه امریکا در بیانیه مشترک گفته که این دیدار روز پنج‌شنبه، ۳۱ میزان، صورت گرفته و نمایندگان امریکا و اتحادیه اروپا شامل فرانسه، آلمان، بریتانیا و نیز کشورهایی چون جاپان، قطر، سویس و نماینده یوناما به عنوان ناظر، در آن شرکت داشته‌اند.

این کشورها با اشاره به مرگ ایمن الظواهری، رهبر القاعده، از ادامه حضور و عملیات گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان، از جمله القاعده و سایر گروه‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند.

آنان افزوده‌اند: «حضور ظواهری در کابل نمونه بارز شکست طالبان در اجرای تعهدات مبارزه علیه تروریسم است.»

این کشورها از طالبان خواسته‌اند تا گام‌های پایدار و قابل راستی‌آزمایی، مطابق با تعهدات و قوانین بین‌المللی قابل اجرا، از جمله حقوق بین‌المللی بشردوستانه، علیه همه گروه‌های تروریستی بردارند.

نمایند‌گان امریکا و اتحادیه اروپا در این نشست تاکید کردند که پایداری صلح و ثبات در افغانستان مستلزم یک گفت‌وگوی ملی معتبر و فراگیر است که منجر به تصویب قانون اساسی و شکل‌گیری نظام سیاسی همه‌شمول می‌شود.

در بیانیه این نشست همچنان نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی، سلب آزادی‌های زنان و سرکوب رسانه‌ها و خبرنگاران نیز محکوم شده است.

گفتنی است که این نشست شامل جلسات فنی با بانک جهانی و بانک توسعه آسیایی در مورد وضعیت افغانستان نیز می‌شود.

این نگرانی‌ها از حضور القاعده و شکست طالبان در امر مبارزه با تروریسم در حالی مطرح شده است که ایمن‌ الظواهری، رهبر شبکه القاعده، در ماه جولای سال جاری میلادی در نتیجه یک حمله پهپادی امریکا در شیرپور کابل کشته شد

بعد از حمله امریکا و کشتن الظواهری روابط امریکا و طالبان به شدت آسیب دیده‌است.

امریکا طالبان را متهم به نقص توافقنامه دوحه می‌کنند. از سوی دیگر طالبان امریکا را به نقض حریم هوایی افغانستان می‌کند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *