وزارت خارجه امریکا از تمام کشورها بهویژه پاکستان خواست تا در برخورد با مهاجران و پناهجویان افغانستانی بربنیاد «مکلفیتهایشان» عمل کنند.
به گزارش کابل۲۴؛ این اظهارات را متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا روز چهارشنبه، ۱۰ عقرب، در یک نشست خبری مطرح کرده است.
او تاکید کرده است که این کشورها باید به اصول منع بازگشت اجباری پناهجویان احترام بگذارند.
میلر افزود: «قویاً تمامی همسایههای افغانستان، به شمول پاکستان، را ترغیب میکنیم تا به افغانهای که در تلاش حفاظت بینالمللی هستند، اجازه ورود داده و برای فراهمآوری معاونتهای بشری با سازمانهای بینالمللی بشری مانند کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان و اداره بینالمللی مهاجرت هماهنگی کنند.»
گفتنی است که مهلت تعیین شده از سوی حکومت پاکستان برای مهاجران بدون مدارک قانونی در آن کشور روز سهشنبه، نهم عقرب، به پایان رسید و روند اخراج مهاجران غیرقانونی در این کشور آغاز شدهاست.
سرفراز بوگتی، سرپرست وزارت داخله حکومت موقت پاکستان گفته است که از امروز (پنجشنبه، ۱۱عقرب، روند بازداشت تمام مهاجران غیرقانونی در سراسر آن کشور آغاز خواهد شد.
به گفته او، مهاجران غیرقانونی نخست به مراکز تعیینشده انتقال مییابند و سپس از آن مراکز به کشورشان اخراج خواهند شد.
دستکم ۱۵ سیاستمدار، فعال حقوق بشر و اعضای احزاب مختلف پاکستان، با ارسال درخواستی به دادگاه عالی این کشور خواستار مداخله آن در زمینه توقف اخراج مهاجران بدون مدرک بهویژه افغانان شدهاند.
آنان این درخواست را روز چهارشنبه، ۱۰ عقرب، به دادگاه عالی پاکستان سپردهاند.
درخواست کنندگان، این تصمیم اخراج مهاجران افغان را خلاف سیاست ۴۵ ساله پاکستان و همچنان فراتر از صلاحیت دولت موقت این کشور عنوان کردهاند.
آنان در این بیانیهای گفتنهاند که تصمیم دولت برای اخراج مهاجران سبب نقض گسترده حقوق اساسی حدود ۴.۴ میلیون افغان که در حال حاضر در پاکستان هستند، شده است.
در این بیانیه آمده است که موضوع اخراج افغانهای غیرقانونی پیش از این در کابینههای منتخب فدرال مطرح شده بود که در آن نمایندگان راهحلهای انسانیتر بهجای سیاست اخراج دستهجمعی انتخاب کرده بودهاند.
فرحتالله بابر از حزب مردم پاکستان، مشتاق احمد سناتور از جماعت اسلامی پاکستان، آمنه مسعود جنجوع فعال حقوق بشر، محسن داور رییس جنبش ملی دموکراتیک و شماری دیگر از چهرههای سیاسی این کشور امضا کنندگان این درخواست هستند.
در نامه آنان آمده است که بهرغم ادعای مقامهای پاکستان مبنی بر بیطرف بودنشان در این تصمیم، اما این طرح تنها میلیونها پناهجوی افغان را هدف قرار داده است.