در حرکتی که به عنوان نمادی از به چالش کشیدن ادعاهای گسترده سرزمینی چین قلمداد میشود؛ نیروی دریایی امریکا و کانادا روز شنبه دو کشتی جنگی خود را از تنگه تایوان عبور دادند.
به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورونیوز؛ به گفته ناوگان هفتم نیروی دریایی ایالات متحده امریکا، ناو «رالف جانسون» نیروی دریایی امریکا و ناوچه «اُتاوا» نیروی دریایی سلطنتی کانادا از وسط نوار باریک اقیانوسی که چین و تایوان خودگردان را جدا میکند، عبور کردند.
پکن مدعی است تایوان بخشی از قلمرو چین است و باید با آن یکی شود و حتی در این راه اگر لازم باشد از قوه قهریه خود استفاده خواهد کرد. به همین دلیل پکن تردد نیروی دریایی ایالات متحده و متحدانش را از این مسیر در زمره اقدامات تحریکآمیز میداند.
در بیانیه نیروی دریایی ایالات متحده امریکا آمده است که «گذرگاهی که [این کشتیها] از میان آن در تنگه [تایوان] عبور کردند، خارج از سرزمینهای هر کشور ساحلی بوده است.»
ایالات متحده تحت عناوینی همچون «آزادی ناوبری»، بارها از میان این تنگه عبور کرده است.
چین هم فعالیتهای نظامی خود را در اطراف تایوان افزایش داده است، بطوریکه میتوان گفت تقریبا به طور روزانه کشتیها و هواپیماهای جنگی خود را به منطقه اعزام میکند.
نقشه تنگه تایوان و مسیر کابل اینترنتی زیردریایی که ادعا میشود کشتیهای چینی آن را در ماه مارچ قطع کردهاند.
در ماه جون، ایالات متحده ویدیویی منتشر کرد که در آن یک کشتی نیروی دریایی چین با سرعت زیاد مسیر یک ناوشکن امریکایی را قطع کرد و کشتی امریکایی را مجبور ساخت تا به منظور جلوگیری از تصادم، سرعت خود را کاهش دهد.
این کشتی امریکایی در آن زمان هم به همراه یک کشتی کانادایی در حال انجام عملیات عبور از تنگه تایوان بوده است.
چین در تازهترین بروزرسانی نقشه سرزمینی خود در تاریخ یکم سپتامبر ۲۰۲۳، نسخه جدیدی ارائه کرد که موجب اعتراض برخی از همسایگان خود شد.
تنش با همسایهها؛ چین در بروزرسانی نقشهاش بخشهایی از روسیه، هند، مالزی و فیلیپین را از آن خود کرد
سرهنگ «شی یی»، سخنگوی فرماندهی شرقی ارتش آزادیبخش خلق چین در بیانیهای اعلام کرد که چین هر دوی این کشتیها را در تمام مدت عبورشان ردیابی کرده و نیروهای چینی با این مساله «مطابق قانون و مقررات برخورد کردند.»