انستیتوت صلح امریکا: مقام‌های پیشین افغانستان با فساد، نظام «مقتدر» را تضعیف کردند

انستیتوت صلح امریکا در یک سالگی خروج نیروهای خارجی به رهبری امریکا از افغانستان، به چرایی بی‌نتیجه ماندن مذاکرات صلح و بازگشت طالبان به قدرت، پرداخته است.

به گزارش کابل۲۴، انستیتوت صلح امریکا روز سه‌شنبه، ۸ سنبله، با نشر گزارشی در یک سالگی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، گفته است که سوءاستفاده و فساد در حکومت اشرف غنی پایه‌های یک‌ نظام «مقتدر» را سست کرد.

این نهاد تصریح‌ کرده که افزایش نیروی نظامی امریکا در سال ۲۰۱۰ در افغانستان، امکان دستیابی به راه حل سیاسی برای پایان دادن به جنگ را کاهش داد.

به گفته انستیتوت صلح امریکا، دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین امریکا با منصوب کردن نماینده‌ای در بخش گفت‌وگوهای صلح و خروج بی‌قیدوشرط از افغانستان، سبب تضعیف نقش امریکا و حکومت افغانستان در گفت‌وگو‌های صلح شد.

در گزارش انستیتوت صلح امریکا آمده است که‌ ورود امریکا در گفت‌وگوهای صلح با طالبان در عدم حضور حکومت پیشین افغانستان، سرعت پیروزی طالبان را افزایش داد.

اشرف غنی و مقام های حکومت پیشین نیز با متهم کردن امریکا زلمی خلیل‌زاد در تقویت جایگاه طالبان در میز قطر گفته اند که انریکا عمدا از حضور دولت افغانستان در مذاکرات دوحه خودداری کرده‌اند.

بربنیاد این گزارش، با پیروزی‌های برق‌آسای طالبان در اواسط ۲۰۲۱، امریکا، حکومت پیشین افغانستان، طالبان و پاکستان منافع کوتاه‌مدت خود را نسبت به منافع مردم افغانستان ترجیح دادند و امیدها برای صلح پایدار را از بین بردند.

اشرف غنی رییس جمهور فراری، در آخرین مصاحبه تلویزیونی اش خلیل‌ زاد نماینده امریکا برای صلح افغانستان را متهم به تضعیف حکومت او خوانده‌است.

غنی ادعا کرده‌است که زلمی خلیل‌زاد میان سیاسیون افغانستان شکاف‌های عمیق ایجاد کرده بود تا از آن طریق بتواند حکومت به رهبری او را تضعیف کند.

بااین حال طالبان امروز ۹ سنبله خروج آخرین سرباز امریکا از افغانستان را جشن گرفته‌اند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *