جاسوس ایرانی چگونه موقعیت نصرالله را به اسرائیل اطلاع داد؟

روزنامه فرانسوی «پاریزین» روز شنبه به نقل از منبعی امنیتی در لبنان گزارش داد که اسرائیل از طریق یک جاسوس ایرانی از موقعیت حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان مطلع شده بود.

کابل ۲۴: بنا به همین گزارش این جاسوس ایرانی به اسرائیل اطلاع داده بود که حسن نصرالله وارد مقر فرماندهی حزب‌الله در ضاحیه در جنوب بیروت شده‌است.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران بحث بر سر «نفوذ» اسرائیل در میان ساختار و بدنه جمهوری اسلامی مطرح شده بود.

حسن نصر الله، رهبر حزب الله لبنان برای حفاظت از جانش سال‌ها مخفیانه زندگی می‌کرد و بجز معدود افراد نزدیکش کسی از محل اختفای او خبر نداشت.

کشتن نصر الله یک موفقیت بزرگ اطلاعاتی-نظامی برای اسرائیل به شمار می‌رود. اما اسرائیل چطور موفق شد او را از مخفیگاهش خارج و محل حضورش را شناسایی کند و وی را بکشد؟

نشریه نیویارک تایمز به نقل از سه مقام بلندپایه ادعا می‌کند که اسرائیل از ماه‌ها قبل می‌دانست که حسن نصر الله کجاست اما تصمیم به کشتن او در همین هفته اخیر گرفته شد چون «بیم آن می‌رفت که نصر الله دوباره ناپدید شود.»

یک مقام اطلاعاتی فرانسوی به شبکه ال. س. ای این کشور گفته است که نیروهای اطلاعاتی اسرائیل «قطعا در محل یک جاسوس داشته‌اند.» می افزاید: «سرعت عمل ارتش اسرائیل و موساد و اینکه مرگ او بلافاصله تایید شد نشان می‌دهد که یک نفر از داخل تشکیلات با آنها همکاری کرده است.

این عملیات و عملیات انفجار پیجرها به این دلیل موفقیت آمیز بود که فردی از درون سازمان با آنها همکاری کرده‌است.»

گفته می‌شود که محل اختفای رهبر حزب الله یک پناهگاه زیرزمین در یک محله بسیار شلوغ بیروت بود که زیر چهار ساختمان چند طبقه ساخته شده بود. در واقع این مکان، محل برگزاری جلسه فرماندهان حزب الله بود.

یک مقام سابق موساد نیز می‌گوید که ارتش اسرائیل «به تصاویر اعتماد نمی‌کند، حتما یک عامل انسانی باید ورود نصر الله به ساختمان مورد هدف را تایید کرده باشد، یا یک فوق جاسوس اسرائیلی یا یک مامور محلی که می‌خواسته حسابی را با نصر الله تسویه کند. خیلی‌ها او را دوست نداشتند. یک بدبینی شدید هم در سازمان حاکم شده، چون به هر قیمتی می‌خواهند بدانند چه کسی اطلاعات را در اختیار اسرائیلی‌ها قرار داده است.»

به گفته کارشناس اطلاعاتی فرانسوی احتمالا حضور نصر الله در محل نیز از سوی اسرائیل برنامه‌ریزی یا هدایت شده بود. وی می‌گوید: «حضور او در این جلسه با فرماندهان عالی‌رتبه و یک نظامی ارشد ایرانی اتفاقی نبود. احتمالا به فرماندهی حزب الله ضداطلاعاتی داده شده بود مبنی بر اینکه اسرائیل قصد حمله به بیروت را دارد و می‌خواهد به لبنان حمله زمینی کند. اسرائیل همین کار را هم با مرد شماره ۲ حماس کردند. داستان این بود که می‌خواستند نصر الله را از مخفیگاهش بیرون بکشند.»

با این وجود روزنامه فرانسوی «پاریزین» روز شنبه به نقل از منبعی امنیتی در لبنان گزارش داد که اسرائیل از طریق یک جاسوس ایرانی از موقعیت حسن نصرآلله، رهبر حزب‌الله لبنان مطلع شده بود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز جمعه در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد با لحنی تهدیدآمیز گفته بود «جایی در ایران نیست که دست بلند اسرائیل به آن نرسد».

بنا به گزارش‌ها نخست‌وزیر اسرائیل اندکی پیش از شروع سخنرانی خود مجوز حمله به مقر فرماندهی حزب‌الله در ضاحیه بیروت را داده بود.

حزب الله لبنان روز شنبه با صدور بیانیه‌ای کشته شدن حسن نصر الله، رهبر و یکی از بنیانگذاران این گروه را تایید کرد.

پیش از این ارتش اسرائیل با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده بود که رهبر حزب‌الله لبنان در حمله شب گذشته این کشور به بیروت کشته شده‌است.

شبکه «ای بی سی» در امریکا روز شنبه به نقل از یک رسمی این کشور گزارش داد که اسرائیل خود را برای انجام عملیات زمینی محدود در جنوب لبنان آماده می‌کند.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که اسرائیل روز جمعه حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان را کشت. حزب‌الله هنوز جانشین حسن نصرالله در مقام دبیرکلی این گروه را به طور رسمی معرفی نکرده‌است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل شنبه شب پس از بازگشت از سفر به نیویورک گفت که کشورش با کشتن حسن نصرالله توانسته است با گروه حزب‌الله «تسویه حساب» کند.

نخست‌وزیر اسرائیل افزود که کشته شدن حسن نصر‌الله یک «نقطه عطف تاریخی» است. به گفته وی حذف حسن نصرالله برای اینکه اسرائیل بتواند به اهدافش در جنگ برسد «ضروری» بود.

بنیامین نتانیاهو ضمن دفاع از تصمیمش برای هدف گرفتن حسن نصرالله گفت کشتن فرماندهان حزب‌الله از نظر او «کافی» نبود و دبیرکل این گروه نیز باید حذف می‌شد.

او از حسن نصرالله به عنوان «معمار» طرح «نابودی اسرائیل» یاد کرد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *